Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacijeSport

Lajkovački Železničar osvojio Kup Srbije za odbojkašice!

Odbojkašice Železničara iz Lajkovca ostvarile su najveći uspeh u istoriji kluba osvajanjem Kupa Srbije! Železničar je sinoć u finalu 52. Kupa Srbije pobedio Crvenu zvezdu sa 3:2, po setovima 25:23, 21:25, 25:18, 24:26 i 15:9. Pobednički pehar podigla je kapiten Ivana Lazarević, koja je celu karijeru provela u Želji. U fantastičnoj atmosferi prepune Hale sportova u Lajkovcu, utakmica puna preokreta trajala je 142 minuta, da bi lajkovačke odbojkašice u tajbreku uspele da osvoje toliko željeni trofej.

U ključnim trenucima odgovornost su preuzimale Jovana Jovičić i Jelena Stanimirović, koje su ostvarile po 23 poena, a sjajnu partiju pružila je i Jelena Vignjević sa 22 poena, kao i Aleksandra Gajić sa 19. Važan doprinos dale su i Anica Kutlešić sa 12 i Jelena Mladenović sa 10 poena, kao i libero Aleksandra Spasenić. Prva postava Železničara provela je skoro celu utakmicu na parketu, u igru su još ulazile Ivana Lazarević (1), Ralica Vasileva (1) i Nada Mitrović, u sastavu su bile i Dunja Grujičić i Milica Tošić. Tim je predvodila šef stručnog štaba Svetlana Ilić, uz pomoćnike Vladimira Živkovića i Marka Ivkovića. U trenucima velikog slavlja treba podsetiti da velike zasluge za uspeh Železničara pripadaju predsedniku kluba Živoradu Lazareviću, poznatom lajkovačkom privredniku.

U muškoj konkurenciji Novi Pazar je nadmoćnom igrom odbranio titulu, pobedivši Crvenu zvezdu sa 3:0, po setovima 25:13, 25:20 i 26:24. Ovaj susret posmatrao je i potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić, u društvu predsednika OSS Zorana Gajića. Za najbolje igrače finala Kupa Srbije proglašeni su Jovana Jovičić, korektor Železničara i Irfan Hamzagić, korektor Novog Pazara. Pehare i medalje uručili su vodeći funkcioneri Odbojkaškog saveza Srbije, Opštine Lajkovac, OK Železničar i Banke Poštanska štedionica, generalnog sponzora OSS. Odbojkaški klub Železničar, uz podršku Opštine Lajkovac, pokazao se kao odličan tehnički organizator finalnih utakmica Kupa Srbije.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!