ВестиИнформацијеРегионХроника

LEDENO DO SREDE! Danas u Srbiji od -20 do -6 stepeni!

U Srbiji se do srede, 11. januara očekuje veoma hladno vreme sa jutarnjim temperaturama od -18 do -12 stepeni, lokalno i nize, u planinskim predelima i oko -25 stepeni, a najviše dnevne temperature biće od -12 do -8 stepeni, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod.

Iznad većeg dela zemlje danas će biti pretežno oblačno, vetrovito i veoma hladno, ponegde sa slabim snegom, uglavnom u planiniskim predelima.

Na severu zemlje biće suvo, uz delimično razvedravanje. Vetar umeren i jak, na planinama i u Negotinskoj krajini povremeno olujni, severni i severozapadni uz lokalno stvaranje snežnih nanosa.

Krajem dana i u toku noći vetar će biti u slabljenju. Jutarnja temperatura biće od -15 do -10, na planinama oko -20, a najviša dnevna od -10 do -6 stepeni.

I u Beogradu će biti umereno i potpuno oblačno, veoma hladno i suvo. Vetar umeren i jak, sevrozapadni krajem dana i u toku noći u slabljenju. Jutarnja temperatura oko -12, najviša dnevna oko -10 stepeni.

Prema izgledima do 14. januara, do petka u većini krajeva biće suvo. Samo u ponedeljak oblačno ponegde sa slabim snegom, uglavnom u planinskim predelima i na istoku zemlje. Do srede veoma hladno (ledeni dani), zatim postepen porast temperature.

Krajem perioda se očekuju mestimično nove padavine.

izvor:infromer.rs

Uspon
Back to top button