Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacijeSport

Lekić je na putu do zlata ostvario četiri ubedljive pobede protiv Petrakovića iz Sombora

U Subotici je za vikend održano Prvenstvo Srbije u grčko-rimskom stilu za mlađe seniore, uzrasta do 23 godine, na kome su nastupila trojica valjevskih rvača. Najuspešniji je bio Vuk Lekić, osvojivši zlato u kategoriji do 97 kilograma, dok su Ilija Lazarević (-77kg) i Bojan Marić (-130kg) poraženi u borbama za medalju i morali su se zadovoljiti petim mestom.

Lekić je na putu do zlata ostvario četiri ubedljive pobede protiv Petrakovića iz Sombora, Tačija iz Subotice, Nikolića iz Šapca, a u finalu je savladao Baltića iz beogradskog Partizana. Uspehom u Subotici mladi Valjevac je najavio još jednu sjajnu sezonu i nastavio kontinuitet odličnih rezultata, pošto je prošle godine bio juniorski prvak države i nastupao za seniorsku reprezentaciju na međunarodnom turniru Ljubomir Ivanović – Gedža.

Ilija Lazarević osvojio je peto mesto, ostvarivši dve pobede, protiv Radulovića iz beogradskog Radničkog i Feldeždija iz subotičkog Spartaka, ali nije imao sreće sa žrebom, pa je oba poraza doživeo od predstavnika beogradskog Partizana, Andrije Maletina i Žarka Velimirovića u meču za treće mesto. Bojan Marić je nakon startne pobede protiv Bunjevčevića iz Sombora, doživeo poraze od Čikarića iz šabačkog Viteza i Grujičića iz beogradskog Radničkog, te se morao zadovoljiti petim mestom.

Jedan od aduta valjevske Mladosti za osvajanje medalje, Strahinja Đermanović, nije nastupio na prvenstvu države. On je pre prvenstva države proveo dve nedelje na pripremama reprezentacije u Mađarskoj, gde je doživeo lakšu povredu ramena, sa kojom se nije rizikovalo, te je izostao nastup u Subotici kako bi što spremniji dočekao juniorsko prvenstvo države u maju.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!