Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Ministar odbrane Miloš Vučević:VS u potpunosti izvršava sve dodeljene misije i zadatke!

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević posetio je danas, prvi put po stupanju na novu dužnost, Generalštab Vojske Srbije, gde ga je, ispred počasnog stroja Garde, dočekao načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović sa članovima Kolegijuma.

Mojsilović je Vučeviću predstavio organizaciju i osnovne zadatke Vojske Srbije, kao i starešine na ključnim rukovodećim i komandnim dužnostima, izvestivši ga o bezbednosnoj situaciji i stanju operativnih sposobnosti Vojske koje u potpunosti obezbeđuje izvršenje svih dodeljenih misija i zadataka.

Potpredsednik Vlade je najavio da će se nastaviti sa opremanjem i naoružavanjem naše vojske i poboljšavanjem standarda njenih pripadnika tako da ona bude snažan, odvraćajući faktor.

Vučević je ocenio da je Vojska Srbije spremna da odgovori na sve izazove, istakavši da je uveren u to da ona zna koji su joj osnovni zadaci, poštujući politiku naše države.

Ministarstvo odbrane će nastaviti da radi na daljem jačanju VS, svih odbrambenih kapaciteta, poštujući međunarodne odnose, regionalnu politiku, ali iznad svega stavljajući nezavisnost i slobodarski duh Srbije, našu slavnu tradiciju i zaštitu interesa države i svih njenih građana, poručio je on.

Potpredsednik Vlade je, takođe, čestitao pripadnicima roda Oklopnih jedinica njihov dan – 31. oktobar, i poručio im da nastave da čuvaju slavnu tradiciju svojih prethodnika koji su uvek bili na visini zadatka i na usluzi svojoj otadžbini.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!