Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacije

Mionica prva dobija vodu

MIONICA će biti prva opština koja će dogodine dobiti vodu za piće iz regionalnog vodozahvata „Stubo-Rovni“, za koji će – tokom 2018, posredstvom Kancelarije za javna ulaganja – biti izdvojeno oko šest miliona evra. Pomenuta sredstva će, prvenstveno, biti uložena u izgradnju šest kilometara duge deonice cevovoda na trasi Divci-Mionica. Posao bi trebalo da bude okončan za devet meseci, a vrednost radova je procenjena na oko milion i po evra…

Kako je najavio vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća „Kolubara“ Zoran Mitrović, koje se stara o Regionalnom vodozahvatu, odnosno najvećoj državnoj investiciji u zapadnoj Srbiji, Lajkovac će biti sledeća opština koja će biti snabdevana iz sistema „Stubo-Rovni“.

– Druga značajna investicija tokom naredne godine će biti izgradnja cevovoda od crpne stanice „Paklje“ do postrojenja za preradu vode „Pećina“ u Valjevu – kaže Mitrović. – Biće to cevovod prečnika hiljadu milimetara, vredan oko četiri i po miliona evra, a biće završen za 18 meseci. Kako nam je obećano iz Kancelarije za javna ulaganja, sredstva će biti na raspolaganju već početkom sledeće godine, a za ove dve deonice cevovoda već imamo kompletnu projektnu dokumentaciju i građevinsku dozvolu, pa odmah po dobijanju novca možemo da raspišemo tender.

više o textu :novosti.rs

Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!