Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Momirović, Gojković i Živković u obilasku radova na brzoj saobraćajnici

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, uz prisustvo gradonačelnika Grada Valjeva Lazara Gojkovića i predsednika opštine Lajkovac Andrije Živkovića, obišao je gradilište brze saobraćajnice Valjevo - Lajkovac, i istakao zadovoljstvo dinamikom radova.

Valjevo će u bliskoj budućnosti postati jedan od motora razvoja Srbije.

To je, prilikom obilaska radova na brzoj saobraćajnici Valjevo – Lajkovac, izjavio ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

Osim Momirovića, radove su obišli i gradonačelnik Grada Valjeva Lazar Gojković i predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković.

Sagovornici su se usaglasili da je brza saobraćajnica izuzetno važan projekat i za Valjevo i za Lajkovac.

Radovi u toku na brzoj saobraćajnici Valjevo – Lajkovac koji će Valjevo na kvalitetniji način spojiti sa auto-putem “Miloš Veliki”

“Brza saobraćajnica dovodi u Valjevo strane investitore. Planiramo da otvorimo 1.000 novih radnih mesta u ovoj godini. Samo ‘Hansgroe’, kao svetski lider u svojoj delatnosti, otvara 500 radnih mesta, a svega toga ne bi bilo da ne postoji perspektiva izgradnje ovog puta”, rekao je Momirović i dodao da će brza saobraćajnica imati 18 kilometara, a da je vrednost projekta 158 miliona evra.

Radni sastanak predstavnika Vlade Republike Srbije, Grada Valjeva, Opštine Lajkovac i izvođača radova kompanije “Šandong”

Radove na brzoj saobraćajnici izvodi kineska kompanija “Šandong”, a oni se odvijaju planiranom dinamikom.

Momirović je zato zaključio da da će Valjevo dobiti primat u Zapadnoj Srbiji, a za nekoliko godina postati i motor razvoja Srbije.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije, Tomislav Momirović

Prema njegovim rečima, stremi se plati od 1.000 evra i penzijama većim od 400 evra, i zaustavljanja neće biti dok se zacrtani cilj ne ostvari. U prilog tome, kako je rekao, govore i podaci o 1200 kilometara auto-puteva i brzih saobraćajnica koje se u Srbiji grade i projektuju.

“Moram da se zahvalim kineskim partnerima, kompaniji “Šandong” koja je praktično predfinansirala radove u prethodnih godinu i po dana. To je jako velika pomoć i jako velika podrška i ovaj projekat je nešto što će dati Valjevu primat u ovom delu Zapadne Srbije. Takođe će i Lajkovcu dati jedan novi kvalitet u smislu saobraćajnog čvorišta ovog dela auto-puta Miloš Veliki i to je ono o čemu pričamo kada govorimo da ponovo gradimo i izgrađujemo našu državu”, zaključio je Momirović.

Brza saobraćajnica Valjevo – Lajkovac značajna za obe samouprave

“Izgradnjom brze saobraćajnice ostvarujemo višedecenijski san povezivanja centra Kolubarskog okruga sa ostatkom Srbije. Sada to činimo povezivanjem Valjeva sa auto-putem “Miloš Veliki”, a to je od velikog značaja za sve opštine Kolubarskog okruga. Imajući u vidu skoro otvaranje dve fabrike u Valjevu, i novih radnih mesta, jasno je koliko je ova saobraćajnica bitna i za Lajkovac”, poručio je Živković.

Predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković, gradonačelnik Grada Valjeva Lazar Gojković i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović

Gojković: Izgradnja brze saobraćajnice strateški najvažniji projekat za Valjevo

Gojković je istakao da je izgradnja brze saobraćajnice strateški najvažniji projekat za taj grad, koji ga povezuje sa ”Milošem Velikim” i ostatkom Srbije.

“Najveći značaj se ogleda u sve većem interesovanju stranih investitora za dolazak u Valjevo, a dokaz toga su dva ugovora koje smo potpisali prošle godine sa nemačkim kompanijama, od kojih je jedna započela izgradnju svoje fabrike, dok će druga to učiniti u martu. To će doneti nova radna mesta za građane, ne samo Valjeva, nego čitavog Kolubarskog okruga”, rekao je Gojković.

Gradonačelnik Grada Valjeva Lazar Gojković

Deonica Iverak – Lajkovac dužine 18,3 km sa po dve trake u oba smera, projektovana za brzinu do 100 kilometara na sat, povezaće Valjevo s autoputem “Miloš Veliki” (E-763), kao i delove Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine s autoputem “Miloš Veliki” i dalje preko Koridora 10, sa Bugarskom i Grčkom.

 

Izvor: Tanjug / RTS

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!