Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Monah Arsenije poziva vernike na narodni sabor: “Imamo Egzit, Guču, splavove i kafane…, stoga možemo i Petrovdan u Ribnici!”

U selu Paštrić, nadomak Mionice u porti crkve posvećene Svetim apostolima Petru i Pavlu, na Petrovdan 12. jula, održaće se narodni sabor.

Monah Arsenije, došao je u Ribnicu iz manastira Ostrog gde, uz Božiju pomoć, namerava da ostane i obnovi monaštvo.

I ove godine, bratstvo manastira će se potruditi da na prikladan način proslavi hramovnu slavu – Petrovdan.

U nadi da će ih lepo vreme poslužiti, oni će za taj dan organizovati celodnevni program i narodni sabor.

U petak 12. jula, sa početkom u 9 časova, njegovo preosveštenstvo, episkop valjevski gospodin Milutin, načalstvovaće arhijerejskom liturgijom, uz služenje određenog broja sveštenika i sveštenomonaha.

Po završetku službe, litije, sečenja kolača i posluženja, počeće svečani ručak, nakon čega će, oko 13 časova, početi bogati kulturno-umetnički program.

Program će početi sa najmlađim parohijaninma, zatim će nastupiti par vokalno insturmentalnih sastava, a prisutni će imati priliku da uživaju i u raznim pesničkim dostignućima.

Drugi deo programa počeće u 16 časova kada će nastupiti vokalno-instrumentalni sastavi, dok će na samom kraju, oko 17 časova, otac Arsenije održati kraću prigodnu besedu.

Imamo Egzit, Guču, Cece, Lukase, splavove, kafane i diskoteke. Stoga, možemo da imamo i Petrovdan u Ribnici. Dođite upoznajte prijatelja, ljubav, kuma ili budućeg poslovnog partnera. Sve je blagosloveno u manastiru.

https://infosvetionik.rs/2019/07/03/monah-arsenije-poziva-vernike-na-narodni-sabor-imamo-egzit-gucu-splavove-i-kafane-stoga-mozemo-i-petrovdan-u-ribnici/

Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!