ВестиИнформације

НА 52. СЕДНИЦИ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА УТВРДИЛО ПРЕДЛОГ ОДЛУКЕ О ЗАВРШНОМ РАЧУНУ БУЏЕТА

[hr style=“double“]izvor:mionica.rs foto:mionica[hr style=“double“]

Predložena Odluka o prijavi komunalnih problema građana

Opštinsko veće je na svojoj 52. sednici utvrdilo predlog Odluke o završnom konsolidovanom računu budžeta opštine Mionica za 2016. godinu, koji je upućen opštinskom parlamentu na razmatranje i usvajanje. Prema utvrđenom predlogu, ukupno ostvareni tekući prihodi, primanja i preneta sredstva iznose nešto manje od 426,3 miliona dinara, a ukupno izvršeni tekući rashodi i izdaci 416,65 miliona, uz suficit od 6,64 miliona dinara.

Na ovoj sednici je između ostalog utvrđen i predlog Odluke o pribavljanju nepokretnosti zemljišta u javnu svojinu Opštine koja je Planom generalne regulacije gradskog naselja Mionica planirana za nastavak izgradnje ulice koja prolazi neposredno iznad Predškolske ustanove “Neven“, kao i Odluka o izmenama i dopunama Odluka javnim i nekategorisanim putevima, održavanju čistoće javnih i zelenih površina i zaštiti komunalnih objekata, o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca i komunalnoj inspekciji zbog njihovog usklađivanja sa odredbama novog Zakona o prekršajima.

Skupštini će biti predložena i Odluka o prijavi komunalnih problema građana opštine Mionica. U vezi sa tim predsednik opštine Mionica Boban Janković je istakao da je ideja da se po ugledu na druge sredine gde se ovaj model uspešno primenjuje uvede elektronska aplikacija preko koje će građani moći da prijave svaki komunalni problem i da u vrlo kratkom roku dobiju odgovor od nadležnih službi, a sve u cilju uspostavljanja što bolje interakcije građana i lokalne samouprave.

U daljem toku sednice su utvrđeni predlozi Odluka o raspisivanju Javnog konkursa za popunjavanje položaja načelnika i zamenika načelnika Opštinske uprave, o davanju na privremeno korišćenje neizgrađenog objekta u Banju Vrujci za potrebe obolelih od multipleks skleroze, kao i predlozi Rešenja o imenovanju Aleksandra Mišića, Zorana Milivojevića i Vesne Đujić za vršioce dužnosti direktora Doma zdravlja, Kulturnog centra i Turističke organizacije.

Uspon
Back to top button