Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Kultura

NA ČAŠIČICI RAZGOVORA SA MILIJANOM – „PiSanje uz vetar“ SREDA, 21. JUL 2021. U 19:30

Milijanu Barjaktarević zna gotovo svaka žena u Srbiji i regionu po njenim duhovitim knjigama u kojima se pronalaze. „Samo ti piši“, „Pisanje uz vetar“, „Pisanje od smeha“, „Sa osmehom oko sveta“, „Mama, brate“ doživele su veliki uspeh kod čitalaca, a posebno čitateljki. Recept je vrlo jasan – Milijana ima dar da često turobnu svakodnevicu jedne žene sa mužem i decom upakuje u šaljivu formu i da se na sve te svakodnevne poteškoće, čitajući njene tekstove, zapravo slatko nasmeju. Ona piše jasno, direktno i kako kaže, uvek o onome što misli i oseća i što je lično doživela, budući da ima decu tinejdžere.

Milijana je diplomirani bibliotekar i tim poslom se bavi već 20 godina u Sremskoj Mitrovici. Prvu knjigu je objavila 2012. godine i to kao zbirku kolumni koje je pisala za Sremske novine. Kroz kolumne je shvatila da ljudi rado čitaju njene misli i poglede na svakodnevicu pa je krenula na put kreiranja prve knjige. Pisanje je išlo lako, ali onaj drugi deo, pronalaženje sponzora, štampanje – malo teže.

Sada radi na još dve knjige – knjizi kratkih priča i knjizi priča o biblioteci. A bila bi još brža kada bi imala više vremena. Za naš portal kaže da bi verovatno mogla da napiše roman od 200 strana za samo sedam dana. Na Fejsbuk i Instagram stranici „Pisanje uz vetar“ okuplja veliku zajednicu pratilaca sa kojima je u svakodnevnoj komunikaciji.

Pridružite nam se u razmeni energije i misli sa Milijanom Barjaktarević… Biće to jedinstvena prilika da se kroz „čašicu razgovora“ pretresu teme ljubavi, muško-ženskih odnosa, porodice i braka, roditeljstva i još mnoge druge, u prijatnom ambijentu Parka pećina i Restorana Tajna.
Za dobru atmosferu biće zadužene mlade muzičke nade Sara i Sofija Janevska uz osavremenjene note Frenka Sinatre, Doris Daj, Mari Hopkins
Back to top button
Close
Close
Click to listen highlighted text!