Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
InformacijeSport

Na sportskom aerodromu Divci (LYVA) 15. maja 2022. godine održan je peti, sada već tradicionalni skup modelara

Izuzetno lepo vreme, ali i velika aktivnost valjevskog Aero kluba, učinili su da se na ovu manifestaciju prijavi blizu 60 modelara iz cele Srbije. Uz napomenu da je tokom celog dana na aerodromu u Divcima bilo mnogo zainteresovanih građana koji su lepo vreme iskoristili da naprave jednodnevni izlet i uvere se u majstorije zaljubljenika u modelarstvo, ovaj skup je, sa sigurnošću vest dana za mnoge van granica Valjeva.

Nakon kratkog uvodnog pozdrava i svečanog otvaranja od strane predsednika Aero kluba Valjevo Slobodana Andrića, brojni posmatrači su sa uživanjem obilazili i posmatrali modele urađene sa velikom ljubavlju, do savršenstva.

Posebnu čar događaju dali su mali, možda budući modelari i piloti, deca iz Predškolske ustanove “Pčelica” iz Mionice, njih 50 koji su organizovano došli na ovu manifestaciju. Uz budnu pažnju vaspitačica i ljubaznost osoblja Aero kluba Valjevo, najpre su razgledali jedrilice i avione, pa makete, a potom su pratili prezentaciju o letenju. S obzirom da se radi o deci koja će od jeseni u predškolsku grupu svakako je za pohvalu gest rukovodstva PU “Pčelica”. Šlag na tortu i očito nezaboravna zabava za mališane, bilo je prosipanje pune vreće bombona po pisti, iz sportskog aviona. Deca su brzo savladala početno iznenađenje, pa su počeli da skandiraju: “Avione, baci nam bombone!”

U prijatnom druženju i brojne letove, modelari su na ovom skupu, gde nije bilo pobednika, razmenjivali brojna iskustva i savete. Odlična organizacija Aero kluba Valjevo svakako je činjenica da će ovaj skup u narednim godinama biti na još višem nivou i sa još više učesnika.

Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!