Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Kultura

Nacionalne nedelje muzeja održava od 14- 20.maja

U okviru Nacionalne nedelje muzeja koja se održava od 14- 20.maja tekuće godine, u Narodnom muzeju Valjevo biće priredjeni interesantni programi za posetioce.
14.maja obeležava se EVROPSKA NOĆ MUZEJA i tom prilikom u Galeriji Muzeja u 18 časova otvaramo izložbu pod nazivom „Cipele- tradicija i moda“ iz kolekcije Muzeja primenjene umetnosti u Beogradu. Autorka izložbe je Draginja Maskareli, viši kustos Muzeja primenjene umetnosti u Beogradu.
Na izložbi će biti predstavljena ženska obuća iz 19. veka i s početka 20. veka, uglavnom nošena u Srbiji i u regionu i prati proces transformacije odevanja građanske klase tokom 19.veka, od tradicionalne orjentalne nošnje do evropske mode.
Isto veče, 14.maja u 19 i 30, u sali 20.veka u našoj Centralnoj postavci biće prezentacija pod nazivom TRADICIONALNO NASLEDJE U DIGITALNIM MEDIJIMA, koju je priredila , Gordana Pajić, muzejski savetnik
U ponedeljak, 16. maja u 18 30 časova u Galeriji Narodnog muzeja Valjevo biće priredjena radionica za odrasle pod nazivom ČAJANKA- obuća u mom sećanju.
Od ponedeljka 16.maja tokom cele sedmice biće realizovane i dečje radionice( za učenike od 1. do 4. razreda osnovne škole) i to:
– Ishrana starih Rimljana
-Kako smo se i čime igrali
-Nenadovići u našoj istorijji
Radionice organizuje Pedagoška služba Narodnog muzeja Valjevo
Ulaz u sve naše postavke tokom cele sedmice je besplatan.

Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!