Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacijeSport

Najava Dana izazova 2018. godine

Centralna manifestacija „ Dan izazova Valjevo 2018. godine“ održaće se u sredu 30. maja u sedištu „Asocijacije sport za sve“ Valjevo, Pijačni kej (bivši Partizan) sa početkom u 14 časova, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare. Moto ovogodišnje manifestacije je „Vratite svoje ulice, vratite svoju budućnost“

Grad Valjevo svake godine uzima učešće u ovoj manifestaciji koja se održava na svetskom nivou. Manifestacija je zamišljena kao takmičenje između gradova, odnosno opština sličnih demografskih karakteristika i u ovoj manifestaciji uzimaju učešće svi građani jednog grada. Učestvovanje podrazumeva uključenje u bilo koji sport, igru i fizičku aktrivnost u trajanju od najmanje 15 minuta neprekidno. Ovom prilikom pozivam sva sportska udruženja, sve predškolske ustanove da sa svojim članovima uzmu učešće u ovoj manifestaciji,“ izjavio je Radomir Simić, sekretar Sportskog saveza Valjevo.

Milan Popović predsednik udruženja „Sport za sve“ Valjevo detaljnije je govorio o pravilima manifestacije.

„ Grupe i pojedinci koji učestvuju u Danu izazova svoje učešće prijavljuju organizatoru akcije u svom gradu ili predavanjem prijavnog lista u kancelariju Sportskog saveza Valjeva do 19 časova i 30 minuta u sredu 30. maja. U 20 časova ukupan broj učesnika se upoređuje sa brojem građana tog grada i utvrđuje se procenat učešća. Konačni procenat učesnika iz jednog grada se upoređuje sa procentom učesnika iz zvaničnog suparničkog grada. Pobednik ima pravo da istakne zastavu svog grada u suparničkom gradu u trajanju od nedelju dana. Dan izazova je istovremeno prilika za uspostavljanje saradnje, prijateljskih, kulturnih, sportskih, privrednih i turističkih veza među gradovima a glavni cilj je zdravlje nacije, jer samo zdrava nacija ima budućnost ,“ istakao je Popović.

Manifestaciju Dan izazova organizuje „Asocijacija sport za sve“ u saradnji sa Sportskim savezom Valjevo.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!