ВестиСпорт

Naredna tri dana teniski spektakl u Čačku

Od četvrtka do subote na terenima Teniskog kluba „Sloboda“, biće održana finala ekipnog prvenstva Srbije u tenisu za devojčice i dečake do 14 godina.

Turnir se organizuje povodom 70 godina kompanije „Sloboda“, a predsednik Teniskog kluba „Sloboda“, Nenad Puzić, rekao je da je sredstva za organizaciju izdvojio i grad Čačak.

On dodaje da će učestvovati 64 takmičara iz nekoliko gradova, navodeći da je prevashodni cilj omasovljenje tenisa i van Beograda.

Teniski trener Miloš Puzić, kaže da igrači TK „Sloboda“ učestvuju nekoliko godina na ekipnom državnom prvestvu.

„Poslednjih par godina igrali smo ekipno na teniskom klubu ‘Novak’, a ove godine smo mi dobili organizaciju ovog takmičenja što nam mnogo znači. Igramo na svom terenu, pred svojom publikom i nadamo se dobrim rezultatima“, istakao je Puzić.

Dodaje da su do sada imali jedno polufinale na ekipnom prvenstu, što im je najbolji rezultat.

„Ekipa ima četiri člana i potrudićemo se da sve četiri devojčiće odigraju makar po jedan meč. Početak našeg meča je u četvrtak u 10:00 sati. Nadamo se da ćemo uspeti da prođemo taj prvi meč protiv TK ‘Dril’ koji ima solidne igrače“, naveo je Puzić.

Teniserka TK „Sloboda“, Milica Milošević, rekla je da su proteklih mesec dana vredno radili, spremali se kako bi postigli što bolje rezultate.

„Mislim da smo u dobroj formi i borićemo se, iako smo mlađe, da postignemo dobar rezultat“, rekla je Milošević.

TK „Sloboda“ je do sada organizovao veliki broj turnira u pojedinačnoj konkurenciji, a ovo je prvi put da se održava jedan turnir u ekipnoj konkurenciji.

Finalni deo šampionata je koncipiran tako da osam najboljih ekipa igra po kup sistemu, da bi se dobio šampion države u toj konkurenciji.

Pored domaćina, na turnir stižu igrači iz beogradskih klubova – Akademija Tipsarević, „Vajt star“, TK „Dril“, „Kolonijal“ i „Gazela“. Iz Niša dolaze teniseri iz klubova „Taš“ i „Kostić“, a tu su i pančevački „Dinamo“, „Magnet“ iz Knjaževca, „Stari grad“ iz Šapca, kao i ekipa TK „Kikinda“.

Igra se po principu tri singla i jedan dubl, a u slučaju da rezultat bude ne rešen, prednost će imati ekipa koja je na prvoj tabli ostvarila uspeh.

Izvor: Media portal

https://infosvetionik.rs/2018/09/05/naredna-tri-dana-teniski-spektakl-u-cacku/

Uspon
Back to top button