ВестиИнформације

Недеља здравља уста и зуба

[hr style=“double“]izvor:va1.info foto:screnprint[hr style=“double“]

Nedelja zdravlja usta i zuba, koja se u čitavoj Srbiji obeležava od 15. do 21. maja, u našem gradu biće realizovana sa nekoliko aktivnosti. U toku nedelje deca iz Predškolskih ustanova dolaziće sa svojim vaspitačima u organizovanu posetu Službi za stomatološku zdravstvenu zaštitu Doma zdravlja Valjevo, kako bi se upoznali sa značajem zdravlja zuba, izgledom ordinacija i pregledima zuba. Prva grupa iz vrtića Zvončić svečano će biti dočekana u prizemlju zgrade Stomatologije u ponedeljak u 9.30 sati, a sledeća u 10. Od utorka do petka od 9.30 časova Stomatologiju će posetiti mališani iz Hajdija, Naše radosti i Bambija.

Predstavnici Zavoda za javno zdravlje, Stomatologije i Patronaže od utorka 16. maja, svakog dana od 9 časova sprovešće zdravstveno-vaspitni rad posvećen higijeni zuba i pravilnoj ishrani u vrtićima Kolibri, Bubamara, Pčelica i Vidra. Centralna manifestacija biće održana u obdaništu „Pinokio“ 24. maja u 10 sati, uz priredbu i proglašenje najboljih likovnih i literarnih radova.

Obeležavanje Nedelje zdravlja usta i zuba u našem gradu realizuju Zavod za javno zdravlje Valjevo i Dom zdravlja Valjevo (Stomatologija i Patronaža), u saradnji sa Predškolskom ustanovom i školama i uz podršku Grada Valjeva.

Uspon
Back to top button