ВестиСпорт

Nemeš i Kadžaja osvojili bronzu za Srbiju na SP

Reprezentativci Srbije u rvanju Mihail Kadžaja i Viktor Nemeš osvojili su bronzane medalju na Svetskom prvenstvu u Budimpešti. Pre njih, srebro Srbiji doneo je Davor Štefanek u kategoriji do 67kg.Predsednik Aleksandar Vučić čestitao je srpskim rvačima osvajanje bronzane medalje.

Gruzin koji nastupa pod zastavom Srbije u borbi za treće mesto pobedio je bivšeg prvaka sveta Mađara Balaža Kiša i osvojio medalju u kategoriji grčko-rimskim stilom do 97 kilograma.

Viktor Nemeš je u kategoriji do 77 kilograma savladao Šveđanina Bjurberga i doneo treću medalju Srbiji na Svetskom prvenstvu u Budimpešti.

Pre Kadžaje i Nemeša, srebrnu medalju je u subotu osvojio Davor Štefanek.

Vučić i Brnabić čestitali srpskim rvačima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je srpskim rvačima Mihailu Kadžaji i Viktoru Nemešu osvajanje bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u rvanju u Budimpešti.

„Čestitam Mihailu Kadžaji i Viktoru Nemešu osvajanje bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u rvanju u Budimpešti“, naveo je Vučić na svom nalogu na Tviteru.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je, takođe, čestitala Nemešu i Kadžaji na osvojenim bronzanim medaljama ocenivši da je danas „sjajan dan za naše rvače“.

„Druga medalja danas za Srbiju u Budimpešti. Čestitke Viktoru Nemešu na svetskoj bronzi. Najiskrenije čestitke i Rvačkom savezu Srbije na velikom uspehu“, navela je Brnabićeva na svom nalogu na Tviteru.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

https://info24.rs/2018/10/29/nemes-i-kadzaja-osvojili-bronzu-za-srbiju-na-sp/

Uspon
Back to top button