ВестиКултура

Neverne bebe verne Valjevu!

Nova pesma i spot Nevernih beba „Obala bluza“ doživeli su svoju medijsku premijeru i odmah su nas osvojili jednim romantičnijim zvukom, majstorskim muziciranjem, jakim i nežnim tekstom, divnim vokalima, ali i vizuelnom pratnjom svega toga, uokvirenom u spot sa vrhunskim kadrovima predela, za koje ne biste verovali da se nalaze u okolini Valjeva.

izvor: Facebook
izvor: Facebook

Spot, koji je sniman na egzotičnim lokacijama u Ubu i njegovoj okolini, na autentičan način oslikava predivnu prirodu tog kraja, još uvek nedovoljno afirmisanu kao deo turističke ponude Srbije. Savršeno uređeni prostor Fazanerije sa jezerom, beli i crni labudovi, koji posetiocima jedu iz ruke, bajkoviti rasadnik ruža „Flora plus“, apokaliptični ambijent kamenoloma ili nepregledna žitna polja, sjajna su mesta koje treba posetiti i doživeti. Setni zvuci usne harmonike i akustične gitare atmosfera pomalo zaboravljenih druženja uz logorsku vatru i emotivan tekst najavljuju pravu audio-vizuelnu poslasticu u smiraj leta za sve poštovaoce opusa Nevernih beba i ljubitelje kvalitetne muzike.

Romantična, akustična balada „Obala bluza“, treći je po redu singl sa sedmog studijskog albuma „Priča o nama“ Nevernih beba, benda čija je polovina članova upravo iz Valjeva i koji su ostali verni svom gradu. To neumorno dokazuju svojom podrškom akcijama koje u najboljem svetlu promovišu Valjevo, svojom iskrenom željom da im rodno mesto povrati nekadašnji epitet ozbiljno tretiranog grada, ali i čestom saradnjom sa brojnim Valjevcima, i pojavljivanjem naših eminentnih sugrađana u spotovima. U ovom spotu, sam u čamcu, poput Robinsona Krusoa, vesla Zoran Avramović, dok u spotu „Kad te probude“, u poznatom tešnjarskom kafiću Pub 23 sa članovima bend „gostuje“ Zoran Mujbegović.

„I dalje pokušavamo da svojom muzikom pošaljemo neke važne poruke optimizma i ljubavi u vrtlogu tenzija i iskušenja kojima smo izloženi svakodnevno“, kaže Milan Đurđević, frontmen Nevernih beba, benda koji nikada nije bio estradnog karaktera, u čemu zapravo i leži tajna njihovog decenijskog uspeha i nesalomivog epiteta kultnog pop-rok benda.

Spot za pesmu „Obala bluza“ rediteljski potpisuje naš Valjevac Miroslav Milovanović, koji je takođe sa svojom agencijom AsMedia učestvovao u snimanju i realizaciji prethodnih spotova Nevernih beba za pesme „Priča o nama“, „Tu kraj nas“, i „Kad te probude“.

preuzeto: valjevskaposla.info

Uspon
Back to top button