Спорт

Новогодишњи турнир у малом фудбалу

Новогодишњи турнир у малом фудбалу, под покровитељством града Ваљева, а у организацији Фудбалског савеза Ваљево, одржан је од 1. до 11. јануара 2023. године у Хали спортова.

Екипа Ауто школе „Жиле“, победник је Новогодишњег турнира у малом фудбалу пошто је у финалу после преокрета савладала састав „Илија Коп“ , резултатом 2:1 (0:1). Треће место код сениора припало је саставу Дамјан Дача Драгојловић, који је победио Косјерић са 2:0. Најбољи стрелац у овој категорији био је из екипе „Илија Коп“ Лазар Петрашевић.
Омладинци из екипе Месара „М 014“, победили су у финалном сусрету ове категорије „Илију Коп“ са 4:2, док је треће место заузела „Вук играоница“, која је победила „Металокозметику“ резултатом 4:1, а најбољи стрелац је члан другопласираног тима Коста Ристивојевић.
Што се тиче кадета, екипа „Голд Џим“ славила је против лајковачког Маркета „Милићевић“ са 3:1, а титулу најбољег стрелца понео је предводник победничке екипе Матија Ашковић. Трећа позиција припала је „Хидрораду“, који је укупним резултатом 8:7 победио састав „Лаза Платани“.
У категорији пионира, најуспешнија је била екипа „Сењак МДГ“, која је у финалу савладала вршњаке из мионичког тима „Дуња Д“ са 2:1, док је трећу позицију заузео „ДСД транспорт“ победивши „Кафе Москву Топ 6“.

Фото: Фб страница – Новогодишњи турнир у малом фудбалу Ваљево 2023

Када је реч о млађим категоријама, у конкуренцији дечака рођених 2014. године славио је Раднички „Гејт комп“, екипа која је у финалу савладала „Тешњар Даник Варслој“, резултатом 3:0. Треће место у овој категорији освојила је још једна екипа Тешњара „ММ ауто“.
Што се тиче полетараца рођених 2013. године Тешњар „БВД Деталилинг“ је у финалу после преокрета победио Сењак са 3:1. Лазаревачка Колубара славила је у сусрету за утешну трећу позицију, док је најбољи стрелац члан чевртопласираног састава Раднички „Матијевић кревети“ Лука Радовановић.
У категорији старијих полетараца (2012. годиште) где је у сусрету Тешњара и Радничког „Месаре Књаз“ на крају регуларног дела било 2:2, да би плаво – бели до новог пехара стигли после пенала. Трећа у овом годишту била је екипа Сењак „Велма С“ казанџија Грујић, а гол за поравнање у регуларном делу и последњи пенал у финалу били су дело најбољег стрелца у овој категорији, члана Тешњара Павла Максимовића.
У категорији петлића рођених 2011. године, састав Сењак „Естетик М“ победио је „Будућност“ Крушик са 2:1. Трећа позиција припала је екипа Радничког из чијих је редова најбољи стрелац Милош Радовић.
Након полетараца, у конкуренцији старијих петлића (2010. годиште), у финалу је екипа Раднички аутопревоз „Риста“ била успешнија од Сењак „Маг“ алата „Пламен“ укупним резултатом 4:3. Немања Степановић, „Ла Апетит“, најбољи је стрелац у овој категорији.

Uspon
Back to top button