Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Sport

Novogodišnji turnir u malom fudbalu

Novogodišnji turnir u malom fudbalu, pod pokroviteljstvom grada Valjeva, a u organizaciji Fudbalskog saveza Valjevo, održan je od 1. do 11. januara 2023. godine u Hali sportova.

Ekipa Auto škole „Žile“, pobednik je Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu pošto je u finalu posle preokreta savladala sastav „Ilija Kop“ , rezultatom 2:1 (0:1). Treće mesto kod seniora pripalo je sastavu Damjan Dača Dragojlović, koji je pobedio Kosjerić sa 2:0. Najbolji strelac u ovoj kategoriji bio je iz ekipe „Ilija Kop“ Lazar Petrašević.
Omladinci iz ekipe Mesara „M 014“, pobedili su u finalnom susretu ove kategorije „Iliju Kop“ sa 4:2, dok je treće mesto zauzela „Vuk igraonica“, koja je pobedila „Metalokozmetiku“ rezultatom 4:1, a najbolji strelac je član drugoplasiranog tima Kosta Ristivojević.
Što se tiče kadeta, ekipa „Gold Džim“ slavila je protiv lajkovačkog Marketa „Milićević“ sa 3:1, a titulu najboljeg strelca poneo je predvodnik pobedničke ekipe Matija Ašković. Treća pozicija pripala je „Hidroradu“, koji je ukupnim rezultatom 8:7 pobedio sastav „Laza Platani“.
U kategoriji pionira, najuspešnija je bila ekipa „Senjak MDG“, koja je u finalu savladala vršnjake iz mioničkog tima „Dunja D“ sa 2:1, dok je treću poziciju zauzeo „DSD transport“ pobedivši „Kafe Moskvu Top 6“.

Foto: Fb stranica – Novogodišnji turnir u malom fudbalu Valjevo 2023

Kada je reč o mlađim kategorijama, u konkurenciji dečaka rođenih 2014. godine slavio je Radnički „Gejt komp“, ekipa koja je u finalu savladala „Tešnjar Danik Varsloj“, rezultatom 3:0. Treće mesto u ovoj kategoriji osvojila je još jedna ekipa Tešnjara „MM auto“.
Što se tiče poletaraca rođenih 2013. godine Tešnjar „BVD Detaliling“ je u finalu posle preokreta pobedio Senjak sa 3:1. Lazarevačka Kolubara slavila je u susretu za utešnu treću poziciju, dok je najbolji strelac član čevrtoplasiranog sastava Radnički „Matijević kreveti“ Luka Radovanović.
U kategoriji starijih poletaraca (2012. godište) gde je u susretu Tešnjara i Radničkog „Mesare Knjaz“ na kraju regularnog dela bilo 2:2, da bi plavo – beli do novog pehara stigli posle penala. Treća u ovom godištu bila je ekipa Senjak „Velma S“ kazandžija Grujić, a gol za poravnanje u regularnom delu i poslednji penal u finalu bili su delo najboljeg strelca u ovoj kategoriji, člana Tešnjara Pavla Maksimovića.
U kategoriji petlića rođenih 2011. godine, sastav Senjak „Estetik M“ pobedio je „Budućnost“ Krušik sa 2:1. Treća pozicija pripala je ekipa Radničkog iz čijih je redova najbolji strelac Miloš Radović.
Nakon poletaraca, u konkurenciji starijih petlića (2010. godište), u finalu je ekipa Radnički autoprevoz „Rista“ bila uspešnija od Senjak „Mag“ alata „Plamen“ ukupnim rezultatom 4:3. Nemanja Stepanović, „La Apetit“, najbolji je strelac u ovoj kategoriji.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!