ВестиИнформације

ОДРЖАН ДРУГИ ГАСТРО ФЕСТ У ВАЉЕВУ

Na današnjem,  drugom po redu ,,Gastro festu“  u Valjevu, održani su svi sadržaji koji su bili planirani za dva dana, koliko je prvobitno ovaj festival trebalo da traje.

Na keju Kolubare bili su postavljeni kotlići,  dok je na platou ispred  ,,Centra za kulturu“ održan kulturno-zabavni program.  U okviru prodajne izložbe svoje proizvode su izložili proizvođači rakije, piva, slatkih proizvoda,  peciva, grnčarije, a predstavljena je i etno trpeza.

Ispred  Grada Valjeva ovogodišnji ,,Gastro fest“ je otvorio odbornik Grada Milan Gajić:

,, Želim vam lep i prijatan dan ovde pokraj keja Kolubare, a takmičarima želim puno uspeha u današnjem takmičenju. Nadam se da ćemo se svake godine okupljati na  ,,Gastro festu“.  Ovo je drugi ,,Gastro fest“. To je tek početak, a svaki početak je težak. Grad i sadašnje rukovodstvo  grada Valjeva će nastojati da ovu manifestaciju podrži. Veliku zahvalnost dugujemo preduzetnicima grada Valjeva.“

U  takmičarskom delu programa prve nagrade su osvojili: ekipa ,,Povlen jedan“  u kategoriji za najbolji pasulj,  Poljoprivredna škola ,,Valjevo“  i  udruženje ,,Zagrljaj“  za najbolju rakiju, ekipa  ,,Pobednici“  za najbolji gulaš i ekipa ,,Ravnogorski pokret“  u kategoriji najbolji škembići. Pobednik  u brzom ispijanju piva je Zoran Jokić. Nagrade za pobednike su obezbedili:  ,, dr Milk“, hoteli ,,Heba“ i ,,Pepa“ na Divčibarama i  valjevski restorani ,,Hemingvej“ i ,,Paviljon“.

,, Broj prijavljenih kotlića je bio oko trideset, a  preko pedeset učesnika  je prijavljeno  za prodajnu  izložbu. Planiramo treći ,,Gastro fest“  za sledeću godinu uz bolju organizaciju i još veći broj učesnika“, rekla je Ana Marković, direktorka  ,, Turističke organizacije Valjevo“,  koja je uručila priznanja pobednicima.

U  kulturno- zabavnom programu su nastupili  KUD ,,Abrašević, KUD ,,Đerdan“ , Nacionalni folklorni ansambl iz Gračanice ,,Venac“ koji  će večeras  u ,,Centru za kulturu“  imati celovečernji nastup, članovi Udruženja muzičkih stvaralaca ,,Zlatna nota“,  horić ,,Srculence“, Predškolska ustanova ,,Milica Nožica“- predškolska grupa vrtića ,, Bubamara“  i plesni studio ,,RMP“.

Organizator festivala je ,,Opšte udruženje preduzetnika“-sekcija ugostitelja, dok su suorganizatori: Grad Valjevo,  Turistička organizacija Valjevo  i Privredna komora Srbije.

izvor:valjevo.rs
foto: Ž.Bosković

Uspon
Back to top button