ВестиИнформације

Одржано такмичење “Развој омладинског туризма”

Полуфинале такмичења “Развој омладинског туризма” одржано је 17.марта на Пословном факултету Ваљево Универзитета Сингидунум. Укупно 13 тимова из Ваљева, Лајковца и Бајине Баште такмичило се у представљању своје идеје за развој омладинског туризма у Србији.

Прво место су поделила два тима , тим Економске школе Ваљево који су чиниле Ксенија Живковић, Катарина Софронић и Анастасија Петровић под менторством Радмиле Јаковљевић и тим Ваљевске гимназије- Марко Тодоровић, Јана Здравковић и Милица Матић са професорком Милком Мајсторовић.

Другопласирани су били тим Економске школе Ваљево- Невена Јокић, Владимир Ђурђевић и Јелисавета Перишић под менторством проф. др Весне Матић и тим Пољопривредне школе- Татјана Добриковић, Тамара Мајић и Вања Атанасковић са ментором Бранком Вићентијевићем.

Треће место заузео је тим Ваљевске гимназије који су чинили Сара Лазаревић, Дејан Ђурашиновић и Ана Улемек, под менторством професорке Бојане Крстић.

Поред директног пласмана победничких тимова у финале које ће се одржати 25.марта на Универзитету Сингидунум у Београду и на коме ће учествовати и финалисти из Београда, Новог Сада и Ниша, победници су освојили и вредне награде.

Другопласирани и трећепласирани тимови биће награђени студијским путовањем у Сирмиум и Засавицу у организацији Пословног факултета Ваљево, као и ослобађањем пријемног испита и дела школарине за студије на овом факултету док су победнички тимови освојили потпуно ослобађање школарине као и једнодневни излет на Палић у организацији туристичке агенције “Абеона”. Такође, у организацији Туристичке организације Ваљево сви такмичари ће имати могућност обављања праксе.

Uspon
Back to top button