Вести

Општинско веће о пројекту водоснабдевања

Na 22. sednici Opštinskog veća razmatran je Program poslovanja Javnog preduzeća za upravljanje i korišćenje regionalnog višenamenskog hidrosistema Stubo-Rovni „Kolubara“ za 2017. godinu. Predsednik opštine Andrija Živković rekao je da je za meštane Ratkovca, Pridvorice i Slovca bitno da se trenutno izvode radovi na priključenju na sistem Stubo-Rovni, a da se u naredna dva-tri meseca može očekivati dobijanje upotrebne dozvole. Posle toga sledi procedura koja će omogućiti da se meštani priključe na ovaj vodosistem, a završetak radova možemo očekivati početkom leta, potvrdio je predsednik Živković i najavio nove projekte vodosnabdevanja:
– Kod Vlade Republike Srbije konkurisali smo za finansiranje projekta za vodosnabdevanje Markove crkve, Vračevića, Strmova i Pepeljevca. Ako dobijemo sredstva, projekat ćemo nastaviti već u drugoj polovini godine, a ukoliko dobijemo negativan dogovor, Opština će u 2018. svakako nastaviti ovu kapitalnu investiciju za celu opštinu.
Članovi Veća su usvojili Plan odbrane od poplava za vode drugog reda za 2017. godinu. Od prošlogodišnjeg se razlikuje po tome što je uvršćeno i 47 kanala, kao i po smanjenju broja članova Štaba za vanredne situacije. Predsednik Andrija Živković je podsetio da je deo kanala čišćen prošle godine, da će taj posao biti nastavljen i ove sezone, a da je za čišćenje glavnog kanala koji se nalazi u Pepeljevcu opština izdvojila pet miliona dinara, a „Srbijavode“ dva miliona.
Usvojeni su izveštaji o radu za 2016. Turističke organizacije, Gradske biblioteke i Ustanove za sport i omladinu. Najavljeno je i učešće Opštine na Sajmu privrede SPREG u Valjevu i upućen poziv zainteresovanim privrednicima da se prijave u Agenciji za regionalni razvoj opština Kolubarskog okruga „Arroko“ u Opštinskoj upravi Lajkovac.

Uspon
Back to top button