Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacijeKulturaPrivreda

Otvorena ambulanta u Vračeviću

Posle 15 godina pauze u lajkovačkom selu Vračević krajem prošle nedelje otvorena je ambulanta Doma zdravlja Lajkovac. Događaj je izuzetno značajan za meštane jer su od  Doma zdravlja udaljeni 25 kilometara. Lekar i medicinska sestra radiće dva puta nedeljno, utorkom i četvrtkom od 10 do 14 sati. Objekat je rekonstruisan i opremljen opštinskim sredstvima. Zgrada je obnovljena ranije, ali je ove godine izgradnjom bunara rešeno vodosnabdevanje. Povodom početka rada ambulantu je posetilo opštinsko rukovodstvo, a predsednik Opštine Andrija Živković je konstatovao da Lajkovac ima dobar sistem zdravstvene zaštite stanovništva:

foto:PR agencija „Pristup“ ambulanta pricevic
foto:PR agencija „Pristup“ambulanat Vracevic

-Posle Jabučja, Bogovađe, Bajevca i Slovca danas su i meštani Vračevića dobili dugo očekivanu seosku ambulantu. Jako je bitno što je Vračević dobio ambulantu jer spada među najveća sela opštine Lajkovac, tako da će meštani, kao i žitelji sela koja gravitiraju Vračeviću, moći da dobiju primarnu zdravstvenu zaštitu u neposrednoj blizini. Opština Lajkovac je i ove godine izdvojila 11 miliona dinara za funkcionisanje seoskih ambulanti, a ako bude potrebno u toku godine će iznos rebalansom biti povećan. Osim centralnog Doma zdravlja, imamo pet dobro raspoređenih ambulanti i ovime je sistem primarne zdravstvene zaštite u opštini Lajkovac zaokružen.

foto:PR agencija „Pristup“ambulanat Vracevic
foto:PR agencija „Pristup“ambulanat Vracevic

Otvaranju ambulante u Vračeviću prisustvovali su i zamenik predsednika Nenad Džajević, član Opštinskog veća Vladan Kostić, predsednik Skupštine opštine Živorad Bojičić i direktorka Doma zdravlja Ljiljana Molerović..

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!