ВестиКултура

Otvorena „Decija Nedelja“

Традиционална манифестација „Дечја недеља“ свечано је отворена данас у Основној школи „Стеван Филиповић“ у Дивцима. Ученици и просветни радници ове школе приредили су тим поводом пригодан програм у коме су своје умеће исказали чланови фолклорног ансамбла игара и песама „Анип Ваљарица“, али и чланови драмске секције.

Манифестацију је отворио члан Градског већа задужен за културу и председник Организационог одбора Дејан Богојевић који је овом приликом нагласио да се „Дечја недеља“ одржава у циљу скретања пажње јавности на децу и младе, на потребе и права деце и младих у породици, у друштву и локалној заједници.

„Желимо да скренемо пажњу јавности на права наших најмлађих суграђана да одрастају у што бољим условима, да имају једнаке шансе за развој и остварење свих својих потенцијала. Слоган овогодишње манифестације је „Нећу да бригам, хоћу да се играм“, а ми смо се потрудили да програм буде богат и разноврстан, испуњен едукативним и забавним садржајима, а по мери сваког детета“, рекао је Богојевић и нагласио да су главна тема свих наших животних прича управо деца. „Цитираћу неке мудре људе, само да вас подсетим на то: „Душа се лечи када сте међу децом“, рекао је Достојевски, „Деца-то су наше сутрашње судије“(Горки), „Човек постаје најближи себи када постигне онакву озбиљност коју има дете док се игра“ (Хераклит), „Учити своје дете знању, не треба силом, него игром“ (Платон)“, поручио је између осталог Богојевић проглашавајући манифестацију отвореном.

Након отварања, у дворишту школе, посађено је дрво генерације уз поруку да расте заједно са децом. „Дечја недеља“ трајаће до 9. октобра, а биће испуњена богатим садржајима намењених нашим најмлађим суграђанима.

Uspon
Back to top button