ВестиИнформацијеПривредаРегионХроника

PADAJU SNEG I LEDENA KIŠA: Vozači, oprezno! Očekuje se otežan saobraćaj

Zabelelo se na širem području Beograda, Valjeva ,Sremske Mitrovice, Loznice i Novog Sada dok ledene kiše ima na teritoriji Požege.

Sneg od noćas pada širom Srbije.

Zabelelo se na širem području Beograda, Sremske Mitrovice, Loznice i Novog Sada dok ledene kiše ima na teritoriji Požege. Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda kiša će se usled niskih temperatura pri tlu lediti uglavnom u nižim predelima zapadne i centralne Srbije.

Na putevima ka zimskim turističkim centrima na kolovozu se nalazi utaban sneg, a kamionima sa prikoicom i šleperima zabranjen je saobraćaj na svim prilazima Kopaoniku, Goču i Sjenici.

Vozače na putevima u Srbiji očekuju pravi zimski uslovi vožnje uz sneg i poledicu, pa je neophodna opreznija vožnja, saopšteno je jutros iz Auto-moto saveza Srbije (AMSS).

Po ovakvim vremenskim uslovima neophodno je prilagoditi brzinu kretanja uslovima na putu i držati što veće odstojanje između vozila, jer je zaustavni put duži, pa je samim tim i opasnost od sletanja sa kolovoza i izazivanja lančanih sudara veća.

„Potrebno je izbegavti nagla skretanja kao i nagla ubrzanja i iznenadna kočenja. Vozači su dužni da imaju sva četiri zimska pneumatika, a van naseljenog mesta, obavezno moraju da imaju i lanace u prtljažniku“, podsećaju iz AMSS-a.

Temperature u celoj zemlji su oko nule, najhladnije je u Vranju i Sjenici (-6), a ubedljivo najtoplije je u Negotinu gde je sedam stepeni Celzijusa.

U plusu su još Kragujevac (2), kao i Sombor, Požega, Zaječar i Kraljevo (1). Najviše snega ima na Kopaoniku (31cm), a slede Sjenica (10), Zlatibor (7) i Crni Vrh (5).

Sneg se verovatno neće duže zadržati, jer su prognozirane maksimalne temperature za sredu između dva i sedam stepeni, a očekuje se uglavnom sunčano vreme.

U četvrtak će biti hladnije, na severu i istoku suvo, u ostalim predelima mestimično sa snegom.

U petak i subotu se očekuje uglavnom vetrovito i suvo, a od nedelje oblačno, povremeno sa snegom.

izvor:novosti.rs

Uspon
Back to top button