ВестиИнформације

Почело сређивање градских улица

Након кишног пролећа, када је забележено 60 кишних дана, створили су се услови да отпочне асфалтирање улица и путева, као и крпљење ударних рупа у Ваљеву. Санација ударних рупа данас је почела од Белега у Сувоборској улици, као и одржавање краћих деоница по граду. Ове радове изводи Предузеће за путеве, а вредност радова је 5.400.000 динара.

Данас су тестером исечене ударне рупе, како би се улица што боље припремиле за крпљење, па су гужве у Сувоборској улици биле појачане. Руководилац Одељења за грађевинско земљиште и инфраструктуру Зоран Трифуновић је замолио суграђане за још мало стрпљења и извинио им се што радови на санацији ударних рупа нису отпочели раније. Он је такође обећао да ће за месец дана цео град бити комплетно сређен.

До краја године ће бити готов пројекат за комплетну реконструкцију Сувоборске улице, којим је планирано да се ураде нови коловозни застор, ивичњаци, тротоари и јавна расвета. У пројекат је ушла и изградња бициклистичких стаза. Ових дана се завршава пројекат за изградњу бициклистичке стазе Белег-Петница до базена, што ће значајно побољшати безбедност учесника у саобраћају, нарочито у летњем периоду, када ка базенима у Петници иде доста, пре свега, младих и деце.

Зоран Трифуновић је најавио и остале радове који ће се одвијати ових дана:

„За седам дана ће почети са радовима у градским улицама, међу којима су прве Јадарска у МЗ Брђани и Косте Андрића на Петом пуку. Извођачи радова за крпљење ударних радова нису били баш заинтересовани да се јаве на расписани тендер, јер је овај посао тежак и захтеван, па су се јавила само два извођача. Конзорцијум младих фирми „Ва градња“ и СЗР „Тошке“, вредности радова 4.200.000 динара са ПДВ-ом и веома смо задовољни како су почелис а радовима“, рекао је Трифуновић.

„Рехаблитацију путева ради ПЗП, преко пута парка на Пећини већ је урађен нови асфалт. Урађен је део коловозног застора, где је било највише рупа у Бирчаниновој улици, на раскрсници која води ка силосима, као и Мајора Илића од раскрснице са Радничком до Душанове улице.

Радимо две градске улице- Војводе Мишића, где се мењају ивичњаци и која ће бити  асфалтирана у петак и Хајдук Вељкову, која ће бити асфалтирана у среду.

Раскрснице у Симе Пандуровића,  Синђелићевој и Прешернова су следеће улице које ће се асфалтирати.

У оквиру инвестиционог одржавања и асфалтирања улица прво ће се радити Јакова Ненадовића од Дрочинске до С кривине, у дужини од 650 метара. Други део улице од С кривине до изласка на магистрални Шабачки пут ћемо крпити. Редовно одржавање макадамских путева је почело и урадили смо путеве у Кланици, Попучкама, Паунама, а у Дупљају се асфалтирају рупе“, саопштио је актуелне радове у Ваљеву и нашем крају Зоран Трифуновић.

Он је најавио да ће до краја недеље у посао реконструкције паркинга преко пута зграде Скупштине града, бити уведена фирма „Инграп омни“, чиме ће се решити дугогодишњи проблем неуређеног паркинга у центру Ваљева.

Uspon
Back to top button