Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti
Aktuelne vesti

Pomozmo maloj Lenki da ima normalan život !

Apel za pomoć humanim ljudima - račun: 160-5200100335767-67

Lenka je beba rođena u terminu, iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće, ali je, usled komplikacija nastalih tokom porođaja, ostala bez kiseonika, zbog čega sada ima brojne probleme.

Zbog kašnjenja u neuromotornom razvoju, prati se neurološki, svakodnevno pohađa intenzivne fizikalne tretmane pod nadzorom fizijatra, vežba sa logopedima, terapeutima za hranjenje, defektolozima i drugim terapeutima, zahvaljujući kojima je do sada ostvarila značajan napredak u odnosu na inicijalno stanje i prognoze date na rođenju.

Međutim, pred Lenkom, koja se do sada pokazala kao veliki borac, i njenim roditeljima, još uvek je dug put ka oporavku, s obzirom na to da sa 15 meseci još uvek ne sedi samostalno, ne govori i ne hrani se adekvatno (zbog oslabljenih refleksa sisanja i gutanja, hrani se uglavnom pomoću gastrostome).

Lena 15 meseci
Lenka 15 meseci

Konkretan lek za Lenkino stanje ne postoji, kao ni garancija da će sav ovaj rad i trud jednog dana dovesti do potpunog oporavka. Lenkina porodica i ona sama su veoma istrajni i uporni u primeni terapijskih pristupa koji su na raspolaganju, ali je to počelo da prevazilazi njihove finansijske mogućnosti.

Dok traje pristupna procedura fondaciji Budi human, na koju smo se svi privikli kao njačešći i najefikasniji način rešavanja zdravstvenih problema dece i odraslih (makar njihovog finansijskog dela), porodica Lenkine mame Jelene je u Banji Vrujci preko lokalnog sveštenika pre nekoliko dana pokrenula akciju prikupljanja sredstava u crkvi Svete Marine.

Informacija o tome je odjeknula društvenim mrežama, ali kako nisu svi zainteresovani bili u mogućnosti da fizički odnesu svoje priloge u pomenutu crkvu, podeljen je i žiro-račun Lenkine mame Jelene Janković, na koji se za sada mogu vršiti uplate:

160-5200100335767-67

Zahvalni smo na svakoj vrsti pomoći i podrške!

Ostavite odgovor

Back to top button
Close
Close
Click to listen highlighted text!