ВестиСпорт

POVREDE ZAUSTAVILE VALJEVSKE RVACE

Valjevo je u subotu u prepunoj hali na Studentu ugostilo rvače iz cele Srbije, u okviru IV i V kola II lige Srbije u rvanju. Održano je osam mečeva, a rvači valjevske Mladosti su doživeli dva poraza. Obrenovački TENT je slavio sa 5:3, dok je Crvena zvezda pobedila rezultatom 6:2.

Valjevci su protiv TENT-a prikazali kvalitetno rvanje, ali su imali pehove sa povredama koji su ih koštali bodova. Gavrilović je u meču do 59kg, pri ubedljivom vođstvu, morao da preda meč zbog povrede kolena, dok je u kategoriji do 130kg Vuk Lekić takođe ranije završio meč zbog povrede ramena. Obojici rvača predstoji jednomesečna pauza. U ostalim mečevima poraze su doživeli Đurđević (-71kg) i Lazarević (-75kg), dok su pobede ostvarili Pantelić (-80kg), Đermanović (-85kg) i Jovanović (-98kg).

U meču protiv Crvene zvezde, Mladost je pružila snažan otpor favoritu. Poene Valjevcima doneli su Gavrilović (-59kg) koji nije imao protivnika i Lazarević (-75kg). U ostalim mečevima viđeno je dosta uzbuđenja, što je uz sporne sudijske odluke dovelo do burnih reakcija na strunjači i tribinama. Meč je završen pobedama Bugarina Stojnova protiv Đurđevića (-71kg), Dukića nad Pantelićem (-80kg) i Marković nad Đermanovićem (-85kg). Jovanović (-98kg) i Gavrilović (-130kg) nezadovoljni suđenjem su predali svoje mečeve, što je dodatno uzburkalo strasti na tribinama i oko strunjače, ali je sve završeno u fer raspoloženju.

Turnir u Valjevu obeležila je velika poseta na tribinama i atmosfera neuobičajena za rvačke mečeve, ali i pored mnogo uzbuđenja i varnica, sve je proteklo u sportskoj atmosferi. Valjevci će se na poslednjem turniru u Mladenovcu za dve nedelje boriti za opstanak, a protivnici će im biti Fruškogorac iz Sremske Kamenice i šabački Vitez.

REZULTATI MEČEVA:

Crvena zvezda – Omladinac 6:2

Ljubomir Ivanović Gedža – Fruškogorac 4:4

Soko – Vitez 4:4

Mladost – TENT 3:5

Omladinac – Gedža 3:5

Fruškogorac – Soko 2:6

Vitez – TENT 4:4

Crvena zvezda – Mladost 6:2

Uspon
Back to top button