Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacije

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić danas u Istraživačkoj stanici Petnica

Premijerka Srbije Ana Brnabić danas je posetila Valjevo, tačnije Istraživačku stanicu Petnica, gde je uručila spektrometar toj jedinstvenoj obrazovnoj ustanovi na Balkanu. Spektrometar je inovativan multifunkcionalni mobilni uređaj koji jednostavno identifikuje hemijske supstance i sastav uzoraka. Svake godine će oko 400 polaznika Istraživačke stanice Petnica moći da koristi spektrometar, koji će im pomoći u razvoju inovativnih ideja i povećati interesovanje za nauku.

Pored premijerke Ane Brnabić, u IS Petnica su boravili direktor misije USAID-a u Srbiji Majk de la Rosa i direktorka Srpskog filantropskog foruma Dragana Jovančević.

U okviru projekta za unapređenje okvira za davanje, ova donacija koju je podržala Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a  koja realizuje Koalicija za dobročinstvo, Srpski filantropski forum i Savet za filantropiju, kojim predsedava predsednica Vlade Ana Brnabić. Srpski filantropski forum je spektrometar nabavio sredstvima koja su prikupljena tokom Nacionalnog dana davanja 2018. u okviru kada su pojedinci, kompanije i organizacije civilnog društva prikupili više od 3,2 miliona dinara.

Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!