ВестиИнформацијеПолитикаРегион

Председнички избори важни за будућност Србије

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je pitanje kandidata za predsednika Republike od velikog značaja za budućnost zemlje, i dodao da će odluka o tome da li će se kandidovati na tu državnu funkciju biti doneta na sednici Glavnog odbora Srpske napredne stranke 17. februara.

Vučić je, gostujući na Radio-televiziji Srbije (RTS), ponovio da pitanje kandidata za predsednika nije pitanje kompetencija ili da li neko voli svoj posao, već pitanje važno za budućnost Srbije.

Prihvatio sam kandidaturu za predsednika države samo zato što mislim da je važno da obezbedimo kontinuitet i stabilnost za Srbiju, objasnio je on i podvukao da će premijerski posao obavljati do dana raspisivanja izbora za predsednika Republike.

Premijer je ukazao na to da su za vreme mandata ove vlade postignuti značajni rezultati, ističući da napredak zemlje ne bi bio moguć bez Tomislava Nikolića, koji je imao ulogu u tome.

Prema njegovim rečima, javni dug naše zemlje je prvi put nakon više godina smanjen 2016. godine i na današnji dan iznosi 70 odsto BDP-a.

On je ocenio da će javni dug i dalje padati, mada to neće biti velikom brzinom, napomenuvši da Srbija danas ima rast veći od mnogih zemlja Unije.

Evropska komisija predviđa da će taj rast biti značajno veći u poređenju sa prosečnim rastom u EU, većom brzinom ćemo po standardu da pristižemo zemlje EU nego što je to bilo u prethodnim godinama, najavio je Vučić.

Istovremeno, premijer je najavio da će do kraja godine Aerodrom „Nikola Tesla“ u Beogradu dobiti koncesionara na 25 godina, koji će obezbediti velike prihode i investiciona ulaganja.

Vlada je napravila od beogradskog aerodroma profitabilno preduzeće, i računa na to da može da uzme unapred između 350 i 400 miliona evra, rekao je on i dodao da godišnji profit ove vazdušne luke sada iznosi 30 miliona evra.

Vučić je izrazio očekivanje da će zemlja od godišnje koncesione takse dobijati između četiri i 16 miliona evra i da će, ako je prosek 10 miliona, moći da uzme više od 250 miliona evra samo po tom osnovu.

Takođe, kako je najavio, planirano je i dodatno investiciono ulaganje u iznosu od 713 miliona, tako da će aerodrom biti 10 puta bolji nego danas.

izvor:http://www.srbija.gov.rs/

Uspon
Back to top button