Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Preko 400 prijava predato za subvencije

Danas je istekao rok za podnošenje zahteva u Projektu sufinansiranja mera energetske efikasnosti, koji su Grad Valjevo i ministarstvo rudarstva i energetike potpomogli sumom od dvadeset miliona dinara.

U prethodnih dvadeset dana u Maloj sali Gradske uprave vladalo je veliko interesovanje građana, koji su konkurisali za jednu od tri Prijektom predviđenih mera, ili su dolazili da se detaljnije obaveste o uslovima konkursa.

” Stiglo je više od četiristotine prijava, što premašuje naša očekivanja, s obzirom na to da u nekim gradovima, takođe obuhvaćenih Projektom, nije bilo ni upola zainteresovanih kao u Valjevu. “- kaže Violeta Pavlović, članica Komisije za realizaciju mera.
Prema njenim rečima, najveće interesovanje je za zamenu stolarije, potom za ugradnju kotlova na pelet, a najmanje prijava je za termoizolaciju fasade.
Zadatak višečlane Komisije je da sve podnete zahteve rangira, kao i da  omogući javni uvid u rang-listu i razmotri prigovore, ukoliko ih bude bilo.
Po završetku ovog posla, Komisiji predstoji “terenski rad”, poseta domaćinstvima čije su prijave ispunile sve uslove.
“Istina je da smo zagazili u jesen i ulazimo u zimu, tako da vremenske prilike umnogome određuju brzinu poslova.
Međutim, većina izvođača radova, posebno preduzeća koja zamenjuju stolariju i ugrađuju kotlove, rade i po kiši i po snegu.
Rđavo vreme može samo da  predstavlja prepreku vlasniku objekta. U tom slučaju se radovi odlažu do proleća”.-kaže Violeta Pavlović.
Izvesno je da dogodine sledi nastavak Projekta koji, ne samo da je ušteda u potrošnji energenata, već doprinosi i očuvanju životne sredine, pre svega čistijem vazduhu. Imajući u vidu da su Valjevci skloni da uštede koji dinar, a ne vole smog, učešćem u Projektu energetske efikasnosti preporučiće se nadležnima za još veću finansijsku pomoć u 2022. godini.
Back to top button
Close
Close
Click to listen highlighted text!