Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacijeSport

Prijem za odbojkašice „Srbijanke“

Povodom postignutih izvanrednih dosadašnjih rezultata pionirke Odbojkaškog kluba „Srbijanka“ i trenera danas je u sali Gradskog veća  primio član Gradskog veća, prof. dr Miroljub Ivanović. Prof. dr Ivanović je ovom prilikom podsetio javnost na postignute rezultate OK „Srbijanka u poslednje četiri godine „Prilika je da podsetimo javnost na vaše rezultate u poslednje četiri godine. Vi ste za četiri godine promenili četri ranga takmičenja, napredovali ste uvek u viši stepen takmičenja, a to je od izuzetnog značaja za grad Valjevo i valjevski sport. Posebno treba istaći da od ukupno 20 devojčica u ekipi, čak 16 je iz Valjeva što je pravi primer selekcije u sportu, jer u našim klubovima znaju da treniraju i takmiče se i stranci. Značajno je istaći  da od ukupno odigranih  18 utakmica, svih 18 je dobijeno sa samo dva izgubljena seta.

Takođe treba istaći da je odigrano i šest prijateljskih utakmica sa jakim sportskim protivnicima i ostvareno svih šest pobeda. Uputio je čestitke i igračicama i treneru i podsetio da gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović i Gradsko veće vode računa o mladim ljudima kroz stipendiranje učenika i studenata. Pored toga što ste vrhunski sportisti, vi ste i odlični đaci, a pretpostavljam da među vama ima i vukovaca. Na čelu sam Komisije za stipendije i u dogovoru sa gradonačelnikom predložićemo za sledeću školsku godinu da nosioci stipendija budu i sportisti, baš vi sportisti koji osvojite jedno od prva tri mesta na državnom prvenstvu, bilo da ste pioniri, bilo juniori ili seniori. To je jedna novina, tako da računajte na to, a stipendije se kreću u zavisnosti da li je osnovna, srednja škola ili fakultet od 6 do 12.000 dinara. Grad daje stipendije odličnim učenicima, a od sledeće godine će davati i sportistima uz uslov da ste odlični učenici i imate prosek 4,50. U poslednje četiri godine  na zvaničnim sportskim takmičenjima vi ste prvaci regiona bez izgubljene utakmice, a dve godine ste bili učesnici i međunarodnih takmičenja u Italiji (2017. i 2018). Nadamo se da ćete od jeseni dobiti priliku da trenirate u najmodernijoj sali nove škole u Brđanima“, istakao je prof.dr Miroljub Ivanović.

Predsednik Komisije za sport grada Valjeva, koji je i odbornik u Skupštini grada Valjeva Miodrag Lazić se obratio prisutnima sledećim rečima:“Ovo je pravi put kojim vi idete za dostizanje pravih vrednosti. Bez rada nema ni rezultata, a do ovog vrha neki stignu brže, a neki kasnije, ali bez rada nema ništa. Oni koji nisu radili nikada, nisu ni bili na vrhu. Morate stalno  da imate taj san u glavi“, istakao je Lazić. Na kraju uputio im je čestitke na dosadašnjim postignutim rezultatima.

Trener Mile Rakić se zahvalio na srdačnom prijemu i istakao da su odbojkašice to svojim radom i rezultatima  zaslužile i da će im to mnogo značiti u daljem radu i takmičenjima. „Trudićemo se da Valjevo vratimo tamo gde je nekad bilo u odbojci, a klub će nastaviti ka uspesima“, istakao je trener Rakić.

Reprezentativka Jelena Mašić, koja  igra za pet selekcija u ime odbojkašica se zahvalila na današnjem prijemu.

Uspon

Prijem za odbojkašice „Srbijanke“

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!