ВестиИнформације

Промоција бициклизма међу децом

U susret 58. međunarodnoj biciklističkoj trci „Kroz Srbiju“ koja će 7. juna krenuti iz Mionice, u ovoj opštini pripreme su uveliko u toku, a jedna od njih je i promocija biciklizma među najmlađima.

Mionica ima čast da bude početna tačka najstarije biciklističke trke na Balkanu. U susret biciklističkoj trci „Kroz Srbiju“ koja predstavlja od najmasovnijih sportskih događaja u Srbiji, svakodnevno se pripremamo kako bi bili što bolji domaćin i predstavili svoje potencijale u najboljem svetlu.“ – rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Janković je zajedno sa generalnim sekretarom Biciklističkog saveza Srbije Sašom Gajičićem i sportskim direktorom trke „Kroz Srbiju“ našim četvorostrukim olimpijcem Ivanom Stevićem juče prisustvovao promociji biciklizma koju je opština Mionica uz podršku Biciklističkog saveza Srbije organizovala za decu iz PU „Neven“ i Osnovne škole „Milan Rakić“ iz Mionice.

Najmlađi mioničani su imali priliku da na poligonima ispred Vrtića „Neven“ i na trgu vojvode Živojina Mišića u Mionici oprobaju svoje umeće u savladavanju biciklističkog poligona. Nakon ovog zabavnog i edukativnog događaja, Saša Gajičić i Boban Janković su uručili poklone u vidu dve guralce za Vrtić i dva bicikla za osnovnu školu.

– Važno nam je da deca što manje vremena provode u kući kraj računara i televizora i da se što više bave sportom. Danas smo ovde da promovišemo sport, pre svega biciklizam i da podstaknemo decu od najranijeg uzrasta da počnu sa rekreativnim pa čak i profesionalnim bavljenjem sportom. Siguran sam da će među ovim mališanima biti vrhunskih sportista u biciklizmu. -istakao je Janković.

Prema rečima Saše Gajičića, do sada je za trku „Kroz Srbiju“ prijavljeno 24 ekipe iz 18 evropskih zemalja.

– Možda je jedan od najozbiljnijih kandidata za pobedu prvi tim nacionalne reprezentacije Rusije. Imamo izuzetno jake ekipe iz Italije i Francuske i tri ekipe iz Republike Srbije, imamo kontinentalni tim Partizana i nacionalni tim gde će nastupati naši najbolji reprezentativci i nadam se doneti neku od pobeda u etapama za našu zemlju. – istakao je Gajičić.

Pred biciklistima su tri etape i ukupno 450 kilometara vožnje. Pored Mionice, gradovi domaćini etapa na ovogodišnjoj trci biće još i Požarevac i Beograd.

Uspon
Back to top button