Политика

Саопштење Коалиција Нада Ваљево

Саопштење преносимо у целости

Синоћ је одржан заједнички састанак Градских одбора НДСС и ПОКС Ваљево.

У седишту Нове Демократске странке Србије домаћин састанка је био Марко Николић Председник ГрО НДСС Ваљево.

Делегацију ГрО ПОКС Ваљево, у којој су били сви функционери овог одбора, предводио је Ђорђе Марковић Председник Градског одбора.

Састанку су присуствовали и узели активно учешће Милан Петровић члан Извршног одбора ПОКС и Мирко Јовић Заменик председника ИО ПОКС.

Размењене су информације и мишљења о могућим ванредним републичким изборима.

Општи закључак је да би одржавање републичких избора до краја године усложило вишемесечне проблеме у комуникацији изђеђу власти и опозиције.

Одбори НДСС и ПОКС синоћ су у Ваљеву констатовали да су у супротности захтеви једног дела опозиције “ …да избори буду фер, слободни и равноправни…“ са захтевом да они буду одржани у тако кратком року.

Чланови Градских одбора ПОКС и НДСС сматрају разумним и оправданим захтеве да се локални избори одрже раздвојено од републичких. То је предвиђено Уставом и Изборним законима и на тај начин локални избори једино имају смисла.

Пошто се налазимо на осам месеци до редовног термина предвиђеног за одржавање локалних избора верујемо да прво треба одржати те изборе а нешто касније и одвојене ванредне републичке изборе.

Договорено је да ваљевски градски одбори ове две странке са оваквим ставовима упознају медије и централе својих странака.

Једнодушно је закључено да се коалиција НАДА у претходне две године потврдила као најбољи и врло успешан оквир за сарадњу и наступе на изборима ове две странке.

Резултат од преко седам процената освојених гласова у Ваљеву пре годину и по за републичке и председничке изборе обавезује два градска одбора да на локалним изборима у Ваљеву наступе заједно како би одбранили и евентуално поправили тај добар резултат.

У том смислу договорени су редовни заједнички састанци и координација у избору тема за саопштења и конференције за медије.

Одлучено је да се крене у припрему заједничке контроле избора и формирања изборне структуре.

Разговарало се и о буџету потребном за спровођење локалне изборне кампање.

Градски одбори ПОКС и НДСС су се сложили да коалиција НАДА може бити добар идеолошки и организациони формат сабирање и заједничко деловање програмски сродних странска и грјпација национално демократске оријентације које делују и најављују учешће на изборима у граду Ваљеву.

Одлучено је да коалиција НАДА коју у Ваљеву чине градски одбори НДСС и ПОКС упозоре одборе опозицконих странака које су усвојиле „џентлменски споразум о ненападању“ да се исти не поштује од стране Покрета слободних грађана који у Ваљеву, изјавама и коментарима, грубо насрће на НДСС.На крају, градски одбори ове две странке су закључили и поручили да су спремни за учешће како на редовним локалним тако и ванредним репубчичким изборима без обзира у ком термину буде заказано њихово одржавање.

Спремни су и да организују квалитетну контролу и успешну кампању за те изборе у Ваљеву.

Uspon
Back to top button