Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacije

Saradnja dva grada Valjeva i Sočija

Nakon potpisivanja Sporazuma o uspostavljanju prijateljskih odnosa između Skupštine grada Valjeva i Skupštine grada Sočija, najavljeno je da je srpski grad Valjevo dobio izlaz na Crno more. Soči je grad u Rusiji, u Krasnodarskom kraju, grad gde su 2014. godine održane  zimske Olimpijske igre. Nalazi se na obali Crnog mora i jedno je od  omiljenih letovališta u Rusiji, a blizu je granice sa Gruzijom.

Grad Valjevo u Sočiju predstavljaju predsednik Skupštine grada Valjeva Milorad Ilić, član Gradskog veća prof. dr Miroljub Ivanović, odbornik Miloš Kovačević i Saša Mitić, autor projekta „Kapija“ i član Društva srpsko-ruskog prijateljstva.

Stanovnici Srbije su u velikoj meri zainteresovani za turističke destinacije u Rusiji. Imaju veliku želju da obiđu i upoznaju se sa znamenitostima ove velike zemlje, a posebno za grad Soči, koji nudi brojne mogućnosti za odmor i oporavak. To je grad koji spada u suptropsku, vlažnu zonu koja predstavlja najpogodnije mesto za letnji odmor. Iz tog razloga potrebno je istražiti mogućnosti i organizovati i direktne linije leta na relaciji Soči –Beograd i Beograd –Soči, i mogućnosti izrade zajedničkih projekata o čemu je bilo reči prilikom susreta.

Potpisani sporazum  o prijateljstvu i saradnji dva grada još više će doprineti međusobnom povezivanju ova dva grada. Dosadašanja saradnja koja je bila protokolarnog karaktera i odnosila se na protokolarne posete proširiće se na brojne oblasti, a posebno na uspostavljanje kontakata mladih.

“Zadovoljstvo nam je da uspostavimo odnose sa prelepim, modernim Olimpijskim Sočijem. Planiramo saradnju u oblasti kulture, turizma, sporta, kao i  razmenu omladinskih delegacija “, rekao je predsednik Skupštine Valjevo Milorad Ilić.

Saradnja sa ovim prijateljskimm gradom biće još bolja i čvršća ako se uzme u obzir da u Valjevu već nekoliko godina postoji  Društvo srpsko- ruskog    prijateljstva i radi na kulturnom, turističkom i privrednom povezivanju ruskog i srpskog naroda u Valjevu i na teritoriji Kolubarskog okruga.

Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!