Вести

Saradnja lokalnih kompanija sa Bizerbom

Kompanija „Bizerba Production & Tech center“ doo Valjevo u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom Kolubarskog i Mačvanskog upravnog okruga održala je Bizerba Dan dobavljača u velikoj sali Gradske uprave Valjevo. Veliki broj predstavnika malih i srednjih kompanija koja se bave proizvodnjom u oblasti metalo-prerađivačke industrije i plastike se odazvalo i prisustvalo ovom događaju.

Kompanija Bizerba osnovana je 1866. godine u Balingenu u Nemačkoj, gde se i danas nalazi zvanično sedište ove multinacionalne korporacije koja posluje u 120 zemalja širom sveta i zapošljava preko 4500 radnika. U Valjevu, kompanija Bizerba posluje od februara 2021. godine, do sada je investirano preko 33 miliona evra i očekuje se da uskoro fabrika koja će proizvoditi merne uređaje – vage, otpočne sa radom uz zapošljavanje 305 radika u početnoj fazi.

Skup je otvorila direktorka regionalne komore, Vesna Kudić, ističući izuzetan značaj susreta potencijalnih dobavljča sa predstavnicima kompanije Bizerba za razvoj malih i srednjih preduzeća, koja čine okosnicu Kolubarskog i Mačvanskog upravnog okruga. Ispred kompanije Bizerba skup su pozdravili predstavnici matične kompanije, kao i Marina Cvijetić, direktorka fabrike u Valjevu.

U prvom delu skupa, održana je prezentacija o kompaniji Bizerba, istorijatu i razvoju ove svetske komapnije, kao i o razvoju projekta izgradnje i pokretanja fabrike u Valjevu. Veliku pažnju privukla je prezentacija procesa osvajanja i izbora novih Bizerba dobavljača u kojoj je predstavljen detaljan prikaz kompletnog puta od prvog poslovnog kontakta do finalnog ulaska u krug dobavljača, što uključuje brojne kontrole kvaliteta, proizvodnog procesa, standarda u poslovanju itd.

Najzanimljiviji deo Bizerba Dana dobavljača bila je prezentacija u formi mini sajma gotovih proizvoda kao i predstavljanje uzoraka repromaterijala sa panel diskusijom na temu ”Saradnja lokalnih malih i srednjih  kompanija sa Bizerbom – postanite Bizerba dobavljač”. U ovom delu, predstavnici domaćih firme imale su priliku da se upoznaju sa pozicijama i tehničkim nacrtima komponenti koje će biti ponuđene lokalnim dobavljačima. Domaće firme koje se pokažu kao sposobne da isprate sve zahteve vezane za kvalitet, količine, rokove isporuke koji se od njih budu zahtevale, moći će da unaprede svoje poslovanje proizvodnjom delova za maloprodajne vage za Bizerbinu fabriku u Valjevu, kao i da postanu deo porodice Bizerbinog globalnog lanca snabdevanja.

Uspon
Back to top button