Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Sastanak sa ambasadorom Ruske Federacije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom koji mu je uručio čestitku predsednika Vladimira Putina povodom prestojećih novogodišnjih i božićnih praznika.

Zahvalivši se na čestitki, predsednik Vučić je izrazio nadu da će srpsko-ruski odnosi, kao i prijateljstvo dva naroda, nastaviti da jačaju, poželevši pritom da se mir i prosperitet vrate na tlo cele Evrope.Zahvalivši se na čestitki, predsednik Vučić je izrazio nadu da će srpsko-ruski odnosi, kao i prijateljstvo dva naroda, nastaviti da jačaju, poželevši pritom da se mir i prosperitet vrate na tlo cele Evrope.
Predsednik je ponovio važnost koju Srbija pridaje principijelnom stavu Rusije kada je reč o teritorijalnom suverenitetu i integritetu naše zemlje, upoznavši ambasadora Harčenka sa bezbednosnom situacijom na Kosovu i Metohiji i potrebom da se tamošnjem srpskom stanovništvu obezbedi miran život i poštovanje njihovih prava.
Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su razgovarali i o odnosima Srbije i Rusije, globalnim izazovima i očekivanjima za 2023. godinu.
Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!