Вести

Састанак са председником Владе Црне Горе

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са председником Владе Црне Горе Дританом Абазовићем, са којим је разговарао о политичким односима двеју земаља, економској сарадњи и инвестицијама, као и о пољопривреди и снабдевању храном.

Састанак са премијером Црне Горе

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 

„Хоћу да захвалим председнику Владе Црне Горе Дритану Абазовићу и министрима владе Црне Горе на посети Београду и Србији. Имали смо, чини ми се, веома добре и што је најважније за људе у Србији и Црној Гори, корисне разговоре у различитим сферама и областима друштвеног живота. Говорили смо о нашим политичким билатералним односима, затим економској сарадњи, о инвестицијама и улагањима, пољопривреди и снабдевању храном. Разговарали смо и о енергетским билансима једних и других, али и како можемо једни другима да помогнемо на јесен и предстојећу зиму. Чини ми се да су постојала велика политичка питања која су нас понекад раздвајала и данас смо о њима говорили, нека успели да на конкретан начин и разрешимо. Верујем да је ово само почетак једне успешне сарадње где, кроз добро упознавање министара из Владе Црне Горе и министара из Владе Србије може да дође до још боље, конкретније  и успешније сарадње у будућности“, навео је председник Вучић након састанка и изразио уверење да ће се постићи велики непредак у односима двеју земаља.
Састанак са премијером Црне Горе

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 

Председник Владе Црне Горе Дритан Абазовић захвалио је председнику Вучићу на топлој добродошлици и конструктивном разговору.
„Највише смо потенцирали теме регионалне сарадње. Верујем да то отвара велике хоризонте будуће сарадње између Црне Горе и Србије, нарочито када је у питању инфраструктура, али и надолазећа криза. Мислим да смо нека питања већ заокружили на јутрошњем састанку и потврдили заједно са председником. Председник Вучић је успео да реши још једно питање, које је значајно за грађане Црне Горе, нарочито за посланике у црногорској скупштини. Он је позвао министра унутрашњих послова и замолио да се пракса која је постојала, различитих интерпретација, исправи, тако да ће од 1. јула сви грађани Црне Горе, и политичари, и посланици, и представници Владе, у Србију моћи да улазе без икаквих рестрикција. И то је питање у једном добром духу решено. Наставићемо интензивну сарадњу“, изјавио је премијер Црне Горе Дритан Абазовић.
Uspon
Back to top button