Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Sastanak sa predsednikom Vlade Crne Gore

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Vlade Crne Gore Dritanom Abazovićem, sa kojim je razgovarao o političkim odnosima dveju zemalja, ekonomskoj saradnji i investicijama, kao i o poljoprivredi i snabdevanju hranom.

Sastanak sa premijerom Crne Gore

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 

„Hoću da zahvalim predsedniku Vlade Crne Gore Dritanu Abazoviću i ministrima vlade Crne Gore na poseti Beogradu i Srbiji. Imali smo, čini mi se, veoma dobre i što je najvažnije za ljude u Srbiji i Crnoj Gori, korisne razgovore u različitim sferama i oblastima društvenog života. Govorili smo o našim političkim bilateralnim odnosima, zatim ekonomskoj saradnji, o investicijama i ulaganjima, poljoprivredi i snabdevanju hranom. Razgovarali smo i o energetskim bilansima jednih i drugih, ali i kako možemo jedni drugima da pomognemo na jesen i predstojeću zimu. Čini mi se da su postojala velika politička pitanja koja su nas ponekad razdvajala i danas smo o njima govorili, neka uspeli da na konkretan način i razrešimo. Verujem da je ovo samo početak jedne uspešne saradnje gde, kroz dobro upoznavanje ministara iz Vlade Crne Gore i ministara iz Vlade Srbije može da dođe do još bolje, konkretnije  i uspešnije saradnje u budućnosti“, naveo je predsednik Vučić nakon sastanka i izrazio uverenje da će se postići veliki nepredak u odnosima dveju zemalja.
Sastanak sa premijerom Crne Gore

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 

Predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović zahvalio je predsedniku Vučiću na toploj dobrodošlici i konstruktivnom razgovoru.
„Najviše smo potencirali teme regionalne saradnje. Verujem da to otvara velike horizonte buduće saradnje između Crne Gore i Srbije, naročito kada je u pitanju infrastruktura, ali i nadolazeća kriza. Mislim da smo neka pitanja već zaokružili na jutrošnjem sastanku i potvrdili zajedno sa predsednikom. Predsednik Vučić je uspeo da reši još jedno pitanje, koje je značajno za građane Crne Gore, naročito za poslanike u crnogorskoj skupštini. On je pozvao ministra unutrašnjih poslova i zamolio da se praksa koja je postojala, različitih interpretacija, ispravi, tako da će od 1. jula svi građani Crne Gore, i političari, i poslanici, i predstavnici Vlade, u Srbiju moći da ulaze bez ikakvih restrikcija. I to je pitanje u jednom dobrom duhu rešeno. Nastavićemo intenzivnu saradnju“, izjavio je premijer Crne Gore Dritan Abazović.
Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!