Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiPolitika

Stefanović sa policijom o merama tokom novogodišnje noći

Potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obišao je pripadnike Policijske uprave za grad Beograd, sa kojima je razgovarao o planovima i merama koje će biti preduzete tokom novogodišnje noći, kako bi se osigurala bezbednost Beograđana i posetilaca glavnog grada.

„Beograd je grad sa najvećim brojem stanovnika i grad u kome će biti održan najveći broj manifestacija u više beogradskih opština. Zato je potrebna puna budnost policije i dobar operativni plan“, rekao je Stefanović, saopštio je MUP.

Ministar je naveo da su pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, na čelu sa načelnikom Milanom Stanićem, već imali više sastanaka sa ljudima iz kabineta gradonačelnika Beograda sa kojima su razgovarali o manifestacijama i merama koje će grad preduzeti, kako bi policija u skladu sa tim planovima organizovala svoj rad.

Stefanović je ukazao da Komandno-operativni centar Policijske uprave za grad Beograd, zahvaljujući novim kamerama i softverima koji su nabavljeni, ima veće kapacitete za nadzor vozila koja prolaze, njihove tablice i kontroliše situaciju u većem broju beogradskih ulica.

„Intenziviraćemo naredne godine ovaj projekat i nabaviti još novih kamera koje će pokriti sve ulazne tačke u Beograd, autoput i sve ključne saobraćajnice“, najavio je ministar policije.

Stefanović, koji je razgovarao i sa policijskim službenicima Interventne jedinice, istakao je da su njeni pripadnici u potpunosti spremni, da im je obnovljen vozni park i deo opreme.

„Svakodnevno, sa velikim brojem patrola, brinemo o bezbednosti Beograđana i cilj nam je da ojačamo policijske stanice u svih 17 beogradskih opština. Važno nam je da kroz patrolnu delatnost i rad policije u zajednici pokažemo prisustvo policije u svakoj ulici i na svakom mestu gde postoji potreba“, rekao je Stefanović.

Ministar je pohvalio pripadnike Policijske uprave za grad Beograd koji su, kako je istakao, u 2018. dali doprinos tome da policija može da se pohvali stabilnošću, bezbednošću i visokim nivoom profesionalizma.

„Želim im manje izazova u 2019. i potpunu spremnost da izađemo na kraj sa svim bezbednosnim izazovima, a građanima da imaju puno poverenja u svoju policiju“, naveo je Stefanović.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

https://info24.rs/2018/12/26/stefanovic-sa-policijom-o-merama-tokom-novogodisnje-noci/

Oznake
Back to top button
Close
Close
Click to listen highlighted text!