Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Studenti danas polagali prijemni ispit na VŠTSS u Čačku, ostalo slobodnih mesta na budžetu

Čačak – Danas je na Visokoj školi tehničkih strukovnih studija u Čačku polaganjem prijemnog ispita jubilarna, 60. generacija studenata započela studije u ovoj visoko obrazovnoj ustanovi.

„Danas u našoj školi 152 studenta polaže prijemni ispit. Ove godine postoji 260 budžetskih mesta, pa bih iskoristio priliku da uputim poziv studentima iz Čačka da iskoriste šansu i ono što smo im ovde omogućili, da studiraju na budžetu u svom gradu. Na njima je da pokušaju, a mi smo tu da im pomognemo da steknu znanja i da se što kvalitetnije uključe na tržište rada“, rekao je direktor VŠTSS profesor dr Dragan Brajović.

Prema njegovim rečima drugi upisni rok je u septembru, a svi oni koji su položili u bilo kojoj visoko školskoj ustanovi u Srbiji, sa potvrdom se mogu upisati na VŠTSS u Čačku gde će im se, kako kaže, priznati prijemni ispit i biće rangirani na budžetskim mestima.

„Mi upisujemo studente na 5 studentskih programa sa šest modula. Zainteresovanost je gotovo podjednaka na svim, što nas veoma raduje, jer trajemo i borimo se na tržištu. Za svaki program imamo zainteresovane sudente, a blago prednjače informacione tehnologije i grafička tehnika. Poslednje dve godine smo radili smo i još uvek radimo na osavremenjavanju laboratorija i to nam je jedan od ključnih zadataka na strukovnim studijama kako bi se studentima omogućili što bolje pripreme za stručne prakse“, istakao je Brajović.

PressLider / Marina Trmčić

https://infosvetionik.rs/2019/07/04/studenti-danas-polagali-prijemni-ispit-na-vstss-u-cacku-ostalo-slobodnih-mesta-na-budzetu/

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!