Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacijeSport

Sve više Beogradjana posećuje Divčibare i Maljen i Taorska Vrela

Naleteli smo tragom agencije gde nude iylete na naše planine Divčibare i Maljen i taorska Vrela ,evo i njihove objave.
Nadamo se da će ih biti mnogo vise…
Vodimo Vas van grada da provedemo subotu bez buke i smoga na planini Maljen.
Otići ćemo 110km od Beograda na 1000m nadmorske visine i uživati na poznatoj visoravani Maljena i turističkom centru – Divčibare.
O lepoti prirode i okruženja govori i to da na Divčibarama postoje četiri stroga rezervata prirode: Crna reka, Čalački potok, Zabalac i Vražji vir; tu se susreću morske, karpatske i panonske klime koje pogoduju lečenju disajnih organa, te su Divčibare svojevrsna vazdušna banja. Sama planina Maljen obiluje vodotocima i čine ambijent kroz koji prolazimo još lepšim za boravak i šetnju.
Nakon Divčibara odlazimo u prirodu koja je krasila brošure Jugoslavije koje su prikazivale njenu najlepšu prirodu – Taorska vrela i šetemo stazom kroz šumu pored reke Skrapež.
Uživaćemo u ambijentu ukrašenom starom vodenicom, slapovima, pećinom…
Dan idealan za ljubitelje prirode, rekreativce koji žele da na jedan dan pobegnu iz grada.
Polazak iz Beograda u jutarnjim časovima oko 6h ujutru od Muzeja istorije Jugoslavije (Kuća cveća). Vozimo se preko Obrenovca, Divaca i Mionice do planine Maljen i njenog turistikog centra I vazdušne banje – Divčibara.
Pre nego što stignemo u sam centar prošetaćemo do Kraljevog stola, vikend naselja, odakle se pruža pogled sve do Save, Beograda, Avale, Kosmaja – ukoliko vremenski uslovi dozvole. Iz centra Divčibara krećemo peške ka Crnom vrhu. Nakom šetnje napuštamo Divčibare i vozimo se ka našoj sledećoj destinaciji – Taorskim vrelima.
Put ide preko Kaone, Kosjerića i sela Makovišta sve do sela Taor. Odatle krećemo u šetnju oko 10km u kojoj se prelazi nadmorska visina od oko 250mnv. Reka Skrapež, vodenica, pećina i sama Taorska vrela. odmaranje na klupicama pored reke nagrada su za pešačenje.
U selu Radanović nas čeka autobus i krećemo nazad za Beograd gde stižemo u kasnim večernjim satima
Back to top button
Close
Close
Click to listen highlighted text!