Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiSport

Svečani prijem sjajnih valjevskih vaterpolista

Povodom najvećeg uspeha valjevskog vaterpola, plasmana kluba „Valis-93” u Prvu vaterpolo ligu Srbije, danas je  u Skupštini grada  održan svečani prijem za igrače, stručni štab i saradnike kao i rukovodstvo kluba. Prijemu su prisustvovali Stanko Terzić, gradonačelnik Valjeva,dr Zoran Jokić, predsednik kluba “Valis 93”, kao i Žarko Kovač, zamenik gradonačelnika.

“ Vaterpolo je jedan od naših najuspešnijih i najprestižnijih ekipnih sportova. Plasman u Prvu ligu  zaista je rezultat koji treba da cenimo i da odamo priznanje  svima vama  koji ste doprineli da vaterpolo klub “Valis-93” postigne ovakav rezultat. Zahvaljujem se upravi kluba na velikom entuzijazmu i požrtvovanju, a grad će se sa svoje strane truditi da pomogne još više nego do sad”, rekao je Terzić.

Gradonačelnik je još rekao da će se grad Valjevo  truditi da izdvoji što više sredstava za sport i da se oko 50 miliona trenutno izdvaja za klubove i za takmičenja klubova kroz godišnje i posebne programe.  On je još  dodao da su gradskim  budžetom  ove godine predviđena 62 miliona dinara  za sportsku  infrastrukturu a da je od tog novca 15 miliona opredeljeno za završetak radova na zatvorenom bazenu u Petnici, odnosno balonu, koji je, prema njegovim rečima, godinu dana od postavljanja već  dao prve rezultate.

Dr Zoran Jokić, predsednik kluba “Valis-93” posebno se zahvalio vaterpolo klubu  Partizan na stručnoj, logističkoj i moralnoj pomoći i prijateljskoj podršci „koja nam je i omogućila plasman u Prvu ligu,” kao i članovima kluba, deci i njihovim roditeljima.

“ Klub “Valis-93” nije samo sportski klub, on je i deo kulture grada. To je klub koji se bavi i obrazovanjem sopstvene dece, njihovim zdravljem i insistira na školovanju. Još jednom se zahvaljujem svima, a posebno gradu koji je pre nekoliko godina opredelio sredstva i tako omogućio da vodeni sportovi imaju  kontinuirani trenažni proces i u letnjem i u zimskom periodu ”, rekao je Jokić. Gradonačelnik  Terzić uručio je Plaketu grada dr Zoranu Jokiću a svi igrači dobili su prigodne poklone. Prisutnima su se još obratili  Luka Đorđević, član seniorskog tima (u ime kapitena Željka Arsenovića koji je bio odsutan) i Jovan Serafimović, nekada uspešni vaterpolista a danas trener vaterpolo kluba Partizan.

 

 

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!