ВестиСпорт

Свечани пријем сјајних ваљевских ватерполиста

Поводом највећег успеха ваљевског ватерпола, пласмана клуба „Валис-93” у Прву ватерполо лигу Србије, данас је  у Скупштини града  одржан свечани пријем за играче, стручни штаб и сараднике као и руководство клуба. Пријему су присуствовали Станко Терзић, градоначелник Ваљева,др Зоран Јокић, прeдседник клуба “Валис 93”, као и Жарко Ковач, заменик градоначелника.

“ Ватерполо је један од наших најуспешнијих и најпрестижнијих екипних спортова. Пласман у Прву лигу  заиста је резултат који треба да ценимо и да одамо признање  свима вама  који сте допринели да ватерполо клуб “Валис-93” постигне овакав резултат. Захваљујем се управи клуба на великом ентузијазму и пожртвовању, а град ће се са своје стране трудити да помогне још више него до сад”, рекао је Терзић.

Градоначелник је још рекао да ће се град Ваљево  трудити да издвоји што више средстава за спорт и да се око 50 милиона тренутно издваја за клубове и за такмичења клубова кроз годишње и посебне програме.  Он је још  додао да су градским  буџетом  ове године предвиђена 62 милиона динара  за спортску  инфраструктуру а да је од тог новца 15 милиона опредељено за завршетак радова на затвореном базену у Петници, односно балону, који је, према његовим речима, годину дана од постављања већ  дао прве резултате.

Др Зоран Јокић, председник клуба “Валис-93” посебно се захвалио ватерполо клубу  Партизан на стручној, логистичкој и моралној помоћи и пријатељској подршци „која нам је и омогућила пласман у Прву лигу,” као и члановима клуба, деци и њиховим родитељима.

“ Клуб “Валис-93” није само спортски клуб, он је и део културе града. То је клуб који се бави и образовањем сопствене деце, њиховим здрављем и инсистира на школовању. Још једном се захваљујем свима, а посебно граду који је пре неколико година определио средства и тако омогућио да водени спортови имају  континуирани тренажни процес и у летњем и у зимском периоду ”, рекао је Јокић. Градоначелник  Терзић уручио је Плакету града др Зорану Јокићу а сви играчи добили су пригодне поклоне. Присутнима су се још обратили  Лука Ђорђевић, члан сениорског тима (у име капитена Жељка Арсеновића који је био одсутан) и Јован Серафимовић, некада успешни ватерполиста а данас тренер ватерполо клуба Партизан.

 

 

Uspon
Back to top button