Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

SVET BRUJI O SRBINU: Milorad T. prvi čovek u istoriji koji je POBEDIO „GOOGLE“ na sudu – UZEO MILION

Australijanac poreklom iz Srpca Milorad Majkl Trkulja bacio je na kolena najmoćnije svetske internet pretraživače, ali ni velika odšteta nije uozbiljila „Gugl“ i „Jahu“ pa je ih ponovo tužio za identične slučajeve zbog kojih su sudovi ranije stali na njegovu stranu.

Trkulja kaže da je ovog puta u tužbi dodao još jednog američkog titana – kompaniju „Majkrosoft“.

Na taj potez se odlučio zbog rezultata internet pretrage Trkuljinog imena koji narušavaju njegov ugled jer ga povezuju sa australijskim podzemljem. Biznismen je „Jahu“ i „Gugl“ tužio pre nekoliko godina jer su se, ako bi u pretraživač ukucali njegovo ime, u rezultatima pretraga pojavljivali linkovi koji njegovo ime i fotografije povezuju sa australijskim kriminalcima, piše Glas Srpske.

Sada nema povezivanja sa mafijom kada ukucate moje ime, ali sam na prvom mestu ako tražite podatke o melburnškoj mafiji. Ja sam broj jedan, kao da sam najveći mafijaš na svetu. Zato nisam mnogo razmišljao i opet sam ih tužio – kaže Trkulja.

Naglašava da je njegova tužba od 16. juna predata najvišoj sudskoj instanci u Australiji čiju odluku niko ne može da sruši.

– Tu odlučuje devetočlano sudsko veće. Odluka bi trebalo da bude donesena u avgustu. Na osnovu te odluke biće donesen i novi zakon, prvi takav u svetu, koji se odnosi na moj slučaj i na one slične koji bi usledili – kaže Trkulja.

Problemi za bivšeg estradnog menadžera, koji je u Melburn došao 1970. godine, počeli su 2004. kada mu je pucano u leđa dok je ručao sa suprugom u jednom restoranu.

Nakon toga su se u medijima pojavile informacije da je slučaj povezan s obračunima bandi australijskog podzemlja, ali ništa nije ukazivalo na to da je Trkulja bio umešan u ta zbivanja i utvrđeno je da je ranjen greškom.

Kada je otkrio da njegovo ime u rezultatima pretraga vežu uz australijski kriminalni milje, od Ministarstva pravde Australije dobio je potvrdu da nikada nije počinio nijedno krivično delo i zahtevao od „Gugla“ i „Jahua“ da iz svojih pretraga uklone sve stranice s takvim sadržajima.

Kako to nije učinjeno, potražio je zaštitu od suda i dobio spor i odštetu.

– Od „Gugla“ i „Jahua“ sam, nakon što je Vrhovni sud Australije potvrdio da je moj ugled ukaljan, 2012. godine naplatio oko 450.000 dolara. Dve godine kasnije sam naplatio još 400.000 kada sam imao nameru da ih ponovo tužim, ali je sve okončano sporazumno. Ponudili su mi po 200.000 samo da više ne idemo u sud. Prihvatio sam to, ali sam opet utvrdio problem. Krajem prošle godine utvrdio sam da se putem pretraživača moje fotografije i dalje povezuju sa najopasnijim australijskim mafijašima – istakao je Trkulja i dodao da je odmah u novembru 2016. godine hteo da opet tuži te kompanije.

Od toga ga je, kaže, odgovorio advokat, ali će sad na suđenje sam.

– Advokat koji uzima 10.000 dolara dnevno savetovao me je da kompanije treba da se žale i da idemo na apelacioni sud umesto da tada u sudu dogovorim sa sudijom koliko novca da mi daju. Tu sam pogrešio i više mi advokat ne treba jer mi je dao pogrešnu informaciju – pojasnio je Trkulja.

Veruje da će i ova presuda biti u njegovu korist, tvrdeći da nema nikakvog razloga da ne bude tako.

– Australijsko pravosuđe pokazalo je da i mali, običan čovek može da pobedi giganta koji ima moć i novac. Ja sam prvi čovek u istoriji čovečanstva koji je tužio i pobedio te kompanije – kaže Trkulja i ponavlja da su njegova porodica i on zbog povezivanja s podzemljem prošli kroz pakao na koji sećanje ne mogu izbrisati ni gomile dolara.

Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!