Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacijePrivreda

TO Valjevo promoviše Divčibare na Sajmu turizma

Valjevo – Turistička organizacija Valjevo i grad Valjevo kao i prethodnih godina predstaviće se na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu od 22. do 25. februara.

,Na štandu osim turističkh lokaliteta valjevskog kraja, zajedno sa predstavnicima ugostiteljskih objekta iz Valjeva i Divčibara predstavićemo i turističku ponudu”, navodi direktorka TO Valjevo Ana Marković.

foto:Z.B

Prema njenim rečima najčešći gosti su Beograđani, Novosađani a česti gosti su i iz BiH.

„U naš najveći dragulj Divčibare grad će ove godine izdvojiti velika sredstva za infrastrukturu kao i za unapređenje turističkih sadržaja. Prošle godine završen je projekat koji je finansiran od strane Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, obeleženo je turističkom signalizacijom 90 kilometara biciklističkih i pešačkih staza, postavljen mobilijar, izgrađen veliko dečije igralište”, kaže Marković.

Ona dodaje da i za vreme ovih mini raspusta na planini su u funkciji i sku staza i centar i staza Crni vrh, gde postoji veštačko osnežavanje.

Inače, broj noćenja od januara do decembra prošle godine bio je 153.350, što je za 19 odsto veći nego u tom periodu 2016.

Glas zapadne Srbije

 

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!