Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

TODOROVIĆ: UZROČNIK MASNIH MRLJA U MORAVI U SUBOTU KOMPANIJA „SLOBODA“

Uzročnik naftnih, odnosno masnih mrlja koje su se u subotu pojavile na gradskoj plaži, posledica su akcidentne situacije koja se desila u „Slobodi“, rekao je danas gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Todorović je ponovo naglasio da nikada neće optužiti nikoga bez argumenata, ali da se akcident u subotu definitivno desio u „Slobodi“ što potvrđuju snimci i fotografije sa kojima raspolaže.

Lupnjača na samom izlazu iz „Slobode“ u subotu

Imamo i snimak i fotografije da se ovaj akcident definitivno desio u kompaniji Sloboda – rekao je gradnačelnik Čačka.

Todorović i direktor komnpanije „Sloboda“ Zoran Stefanović su imali sastanak, na kome su razgovarali o novonastalj situaciji.

-I juče i danas razgovarao sam sa direktorom Stefanovićerm i on je potvrdio da se desio akcident u „Slobodi“, da se, ne mala količina ulja i masti izlila u Lupnjaču, a onda su naravno, stigle do gradskog kupališta. Kako mi je direktor Stefanvić rekao, uzrok je do sada neutvrđena cev koja se pojavila sa tom količinom ulja. U razgovoru smo došli do zajedničkog stava da radimo zajedno na otklanjanju cevi, koje nisu ni projektima, niti bilo gde verifikovane u dokumentaciji koju ima „Sloboda“. Rečeno nam je da su se ulja pojavila iz podzemnih instalacija – rekao je Todorović.

Masne mrlje na gradskoj plaži u subotu

Za sve ostala pitanja, gradonačelnik je novinarima rekao da se moraju obratiti direktoru „Slobode“, a na naše pitanje da li ova akcidentna situacija implicira da je ova kompanija zagađivač sve vreme, Todorović je rekao sledeće:

-Direktor Stefanović mi je rekao da je siguran da se to nije ranije dešavalo, da je ovo prvi put da se desila tako velika havarija iz dela komapnije koji je bio pod ruševinama, odnosno koji je bio oštećen Nato bombardovanjem. A kompanija još uvek nema dokumentaciju za taj cevovod.

I. M.

https://infosvetionik.rs/todorovic-uzrocnik-masnih-mrlja-u-moravi-u-subotu-kompanija-sloboda/

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!