Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

TRADICIONALNA GODIŠNJA SVEČANOST ROTARI KLUBA VALJEVO

Proteklog vikenda Rotari klub Valjevo je organizovao svoju tradicionalnu primopredaju predsedničke dužnosti. Na svečanosti održanoj u prostoru seoskog turističkog imanja Eko impuls u Šušeoci predsedničku dužnost valjevskih rotarijanaca za period od godinu dana, od prethodnog predsednika Aleksandra Đukića preuzeo je mladi valjevski advokat Goran Branković.

Na ovom događaju su po tradiciji nagrađeni i najbolji učenici jedne od valjevskih srednjih škola. Ove godine na redu je bila Srednja muzička škola „Živorad Grbić“, a na predlog Nastavničkog veća ove škole nagrađeni su Marija Obradović (flauta) i Andrija Tanasković (klavir) učenici prvog razreda, a posebnu nagradu su dobili maturanti Isidora Lazarević (teoretski odsek) i Jovan Muratović (viola).

U svom obraćanju okupljenim dosadašnji predsednik Rotari kluba Valjevo Aleksandar Đukić se zahvalio svim članovima kluba i podsetio na aktivnosti koje su valjevski rotarijanci sproveli u izuzetno teškoj godini koju je obeležila pandemija korona virusa. Te aktivnosti uključuju donaciju 28 uređaja za prečišćavanje vazduha porodilištu i pedijatriji Opšte bolnice Valjevo i organizacijama koje rade sa decom sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, organizovanje akcije čišćenja Divčibara, donaciju za rekonstrukciju svlačionica FK „Tešnjar“ i poklon knjige biblioteci OŠ „Miloš Marković“ u Donjim Leskovicama.

Novi predsednik valjevskih rotarijanaca Goran Branković se zahvalio na prilici da klub predvodi u godini u kojoj se obeležava vredan jubilej, 25 godina od osnivanja i rada Rotari kluba Valjevo i najavio još puno novih aktivnosti na pomoći lokalnoj zajednici po kojima su rotarijanci prepoznatljivi u celom svetu.

Goran Branković, diplomirani pravnik, rođen je 1985.god. u Valjevu. Završio je Valjevsku gimnaziju i Pravni fakultet u Beogradu. Advokaturom se bavi od 2013.god., a član Rotari kluba Valjevo je od 2018.god. Oženjen je i otac jednog deteta.

Rotarijanci širom sveta, članovi Rotari internacionala, jedne od najvećih međunarodnih organizacija, njih preko 1,2 miliona članova, okupljenih u više od 30hiljada klubova u 180 zemalja, posvećeni su razvoju profesija svojih članova, humanitarnom radu u lokalnoj zajednici i očuvanju mira.

Oznake
Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!