Култура

U Internacionalnom umetničkom studiju otvorena retrospektivna izložba slika akademskog slikara Radovana Trnavca Miće

U Internacionalnom umetničkom studiju sinoć je otvorena retrospektivna izložba slika i objekata akademskog slikara Radovana Trnavca Miće, pod nazivom „Realno Nadrealno“.
Internacionalni studio retrospektivnom izložbom svog idejnog tvorca sa ponosom proslavlja i obeležava jubilej 25 godina uspešnog rada na spajanju različitih kultura i nacija. Na izložbi će biti prezentovano 15 Mićinih dela, nastalih u periodu od 1976. do 2017. godine.
U Internacionalnom studiju do sada je radove izlagalo preko 500 umetnika sa svih 6 kontinenata. Prikupljena je vrlo značajna kolekcija od 245 umetničkih dela, koja danas čini jednu od najznačajnijih zbirki savremene internacionalne umetnosti s kraja 20. i početka 21. veka na Balkanu. Sva dela iz zbirke pripadaju kulturno-umetničkoj baštini Valjeva, što znači i Srbije. Kako ta dela ne mogu biti poklonjena, niti prodata, zaveštana su da zauvek ostanu naše umetničko blago.
Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je prisustvovao otvaranju izložbe i čestitao slikaru i celom timu ovaj značajan jubilej i pozvao sugrađane da posete izložbu, koja će biti otvorena do kraja oktobra.
Uspon
Back to top button