Вести

UBEDLJIVA POBEDA SNS: Naprednjaci ubedljivi na izborima mesnih zajednica u Valjevu

Nakon održavanja Izbora za Skupštine mesnih zajednica  na seoskom području Grada Valjeva, na kojima je Srpska napredna stranka odnela ubedljivu pobedu, na konferenciji za novinare građanima se obratio gradonačelnik Grada Valjeva i predsednik GO Srpske napredne stranke dr Slobodan Gvozdenović.

Na početku konferencije dr Slobodan Gvozdenović zahvalio se prisutnim novinarima kao i građanima koju su izašli na izbore i podržali kandidate predložene ispred Srpske napredne stranke.

Juče su održani Izbori u 22 seoske mesne zajednice gde smo imali dobru izlaznost birača, od sto posto upisanih birača na Izbore je izašlo 28.6% što predstavlja 3841 birača od ukupno 13465 upisanih u biračke spiskove. Obzirom da je 2013. godine u istim tim mesnim zajednicama izlaznost bila u proseku oko 6 ili 7% ovo je značajan pomak i pokazatelj da se građani više interesuju za izbore u mesnim zajednicama nego u predhodnom periodu. – saopštio je Gvozdenović.

Od 22 seoske mesne zajednice kandidati koje je podržala Srpska napredna stranka su pobedili u 20 mesnih zajednica i od dve stotine mandata koliko je bilo u opticaju sto sedamdeset i tri su dobili kandidati koje je podržala Srpska napredna stranka. Ukpan broj prijavljenih kandidata je bio dve stotine četrdeset i šest što ilustruje da je interesovanje za ove izbore bilo veliko. Ovo samo dokazuje da je Srpska napredna stranka najbolja i najorganizovanija stranka u Srbiji. Da su za nas svaki izbori važni i da građani Valjeva kao i Srbije veruju u politiku predsednika Aleksandra Vučića i da daju punu podršku toj politici. Mi smo spremni da sutra kao gradksa vlast razgovoramo sa novoizabranim predstavnicima seoskih mesnih zajednica i da na terenu rešavamo sve probleme koji su za te ljude od životnog značaja, koji mogu najbolje da nam prenesu šta je ustvari konkretni problem na teritoriji jedne mesne zajednice. – nastavio je dr Slobodan Gvozdenović.

Vi ste videli da smo u proteklom periodu imali i proglašenje vanredne situacije na pojedinim delovima teritorije Grada Valjeva gde su se u pojedinim mesnim zajednicima predstavnici pokazali agilniji u odnosu na neke druge. Na mestima gde je proglašena vanredna situacija Grad je u punom kapacitetu, naravno koliko su nam mogućnosti dozvoljavale, uradio najbolje što je mogao da otkloni i sanira posledice nepogoda koje su nas pratile u ovom letnjem periodu. Ni najstariji stanovnici ne pamte takve padavine u periodu letnjih meseci, ali ono što je bilo do nas i što je bilo u ljudskoj moći mi smo uradili na najbolji mogući način.

Predstoje nam izbori u gradskim mesnim zajednicma koji su značajni za nas i vrlo ozbiljno pristupamo izborima pogotovo u velikim mesnim zajednicama gde su infrastrukturni kao i komunalni problemi već decenijama nagomilani. Očekujemo od novoizbranih predstavnika punu saradnju za dobrobit građana i na naravno jedan korektan i krajnje profesionalan odnos gradskih vlasti. – zaključio je Gvozdenović.

https://info24.rs/2018/10/01/ubedljiva-pobeda-sns-naprednjaci-ubedljivi-na-izborima-mesnih-zajednica-u-valjevu/

Uspon
Back to top button