Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiPolitika

Ubedljiva pobeda u Valjevu na svih 118 izbornih mesta

U Valjevu je na predsedničkim izborima na svih 118  biračkih mesta kandidat Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić je odneo ubedljivu pobedu. Tim povodom u prostorijama SNS u Valjevu održana je konferencija za novinare.

Predsednik GO SNS i gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović naglasio je da na svih 118 biračkih mesta glasalo 44.262 birača i da je Aleksandar Vučić ubedljivo pobedio sa 51,43 posto glasova birača, dok su ostali kandidati dobili tri do četiri puta manje glasova. Pojedini kandidati koji imaju svoje predstavnike u Skupštini Srbije, daleko su ispod cenzusa sa manje od 2 odsto glasova.“Pobeda je prilika da se zahvalim svima koji su glasali za Aleksandra Vučića i da naglasim da smo dobili 2.421 glas više nego na prošlim parlamentarnim izborima,što govori da je poverenje u SNS apsolutno sačuvano i povećano. Analizirajući rezultate u Valjevu je bilo oscilacija u procentima glasova i to u pojedinim gradskim izbornim jedinicama, a to će biti predmet jedne opsežne analize Gradskog odbora.Najbolji rezultat ostvaren je u Mesnoj zajednici Novo naselje i to 56,09 posto“, rekao je Gvozdenović.

Narodni poslanik SNS Mihailo Jokić upozorio je da se poslednjih dana smanjuje budžetski suficit Srbije od početka ovih protesta koje finansira Soroš.“Kao narodni poslanik ne mogu da kažem da je u zemlji Srbiji sve idealno, da nema problema,korupcije, ali radi se na tome da ih bude što manje. Osnov za sve je ekonomski razvoj, jer samo ekonomski razvijena zemlja može da razmišlja o demokratiji“,rekao je Mihailo Jokić.

[hr style=”double”]izvor:va014.info[hr style=”double”]

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!