ВестиХроника

Uhapšena dva matičara zbog primanja mita

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici policije, u nastavku akcije na suzbijanju korupcije, uhapsili Lj. D. (1966) iz okoline Bujanovca i D. J. (1974) iz okoline Jagodine, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivična dela primanje mita.

Pomenutu akciju hapšenja izveli su pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Sumnja se da je Lj. D., kao matičar Gradske uprave grada Vranje u izmeštenoj matičnoj službi za AP KiM, uz posredovanje matičara Gradske uprave Jagodina D. J., primio 8.000 dinara od jednog lica da bi mu, bez njegovog prisustva, promenio nacionalnu pripadnost u matičnoj knjizi rođenih.

Osim toga, kako se sumnja, primio je 5.000 dinara od još jednog muškarca, kako bi njegovoj rođaci, bez njenog prisustva ili prisustva lica koje je ona ovlastila, izvršio promenu prezimena u matičnoj knjizi rođenih i matičnoj knjizi državljana.

Te dve osobe, koje se trenutno nalaze van teritorije Srbije, takođe su obuhvaćene krivičnom prijavom zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo davanje mita.

Osumnjičenim Lj. D. i D. J. određeno je zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Uspon
Back to top button