Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiSport

Uroš Milašinović perjanica Zvezde

U nedelju 10. marta održano je regionalno prvenstvo KSUS za poletarce, pionire i nade.
U hali Preljina kod Čačka uz učešće od preko 600 takmiča iz oko 70 klubova regona, Zvezda je u uzrasnoj kategoriji nade, uzela učešće sa 3 takmičara.
Najuspešniji i jedini dvostruki osvajač medalja je Uroš Milašinović koji je u discplini kate, B klase osvojio zlatno odličje, dok je u apsolutnoj kategoriji malo nervoznim nastupom morao da se zadovolji osvajanjem srebrne medalje. Interesantno je da mu je protivnik bio isti tamičar kojeg je već pobedio u B klasi.
Mladoj takmičarki Aleksandri Radovanović sa tek oranž pojasom u svojoj D klasi skorom 1:2 za njenu protivnicu, očigledno sudijskom neopreznošću, a moglo bi da se kaže i bahatosti, neznanjem i odluci samo pojedinim iz grupe sudija znanim, izgubila je šansu za jednu od medalja
U disciplini borbe takmičar Zvezde, Uroš Ilić u kategoriji – 50 kg koji je pokazao talenat i taktički dobro propraćen meč ali nedovoljnog iskustva i nepažnjom izgubio je šansu za medalju rezultatom 2:3.
Predstoji još mnogo rada i učešće kako na konrolnim turnirima tako i tempiranjem forme na preostalim nacionalnim takmičenjima.
Uz mala finansijska sredstva i drugih pratećih problema, klub u svojem više decenijskom postojanju pokušava da smogne snage i izbori se za opstanak i dalji razvoj mladih sportista i ključnog detalja svoje programske orijentacije kako karate sporta tako i fizičke kulture uopšte, reči su trenera i direktora kluba Duška Sopčića.
Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!