ВестиИнформацијеКултураПолитика

Успешно реализована манифестација „Тешњарске вечери“

Чланови Организационог одбора манифестације „Тешњарске вечери“ и директори установа културе одржали су састанак у циљу детаљне анализе организационе структуре манифестације, која је ове године напунила три деценије. На састанку је оцењено да је манифестација била успешна и договорено да следеће године буде промовисана и у региону у циљу афирмације програма установа културе, а на првом месту града Ваљева.

„Анализирали смо реализацију манифестације, а искористили смо прилику и да разговарамо о предлозима и сугестијама за следећу годину. Општи закључак је да је манифестација била успешна и да је реализовано све што је планирано. Гости су понели лепе утиске из нашег града. Међу њима су били и писци из Словеније, као и песникиња из Подгорице. Било је потешкоћа што се тиче временских услова и честе кише која је условила да поједини програми буду одржани у алтернативним просторима, али на временске прилике не можемо утицати. Сарадња са свим установама културе је била добра. „Тешњарске вечери“ су ове године биле разноврсне, а ова манифестација би и требало таква да буде, јер је намењена свим нашим суграђанима“, рекао је након састанка Дејан Богојевић, члан Градског већа задужен за културу и члан Организационог одбора мнифестације.

„Поучени искуством, размишљамо и планирамо да променимо концепт „Тешњарских вечери“ и то се пре свега односи на то да не долази до поклапања термина одржавања програма. Сматрамо да сваком програму треба поклонити пажњу, обезбедити одговарајући термин, простор и адеквану промоцију. Један од предлога је да установимо „Ваљевско културно лето“, а да као круна свих тих дешавања буду „Тешњарске вечери“, оценио је Богојевић.

На састанку је договорено да установе културе убудуће покажу више иницијативе и благовремено предложе програме који ће бити реализовани у оквиру ове манифестације. Договорено је да предлози за програме 31. „Тешњарских вечери“ буду дефинисани неколико месеци пре почетка манифестације. На састанку је предложено и то да следеће године у Организациони одбор ове манифестације буду укључени и људи из јавног живота, који нису директно везани за културу, али који ће својим предлозима, сугестијама и новим идејама допринети квалитету манифестације.

 

Одсек за информисање и протокол

Град Ваљево

Uspon
Back to top button