Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacijeKulturaPolitika

Uspešno realizovana manifestacija „Tešnjarske večeri“

Članovi Organizacionog odbora manifestacije „Tešnjarske večeri“ i direktori ustanova kulture održali su sastanak u cilju detaljne analize organizacione strukture manifestacije, koja je ove godine napunila tri decenije. Na sastanku je ocenjeno da je manifestacija bila uspešna i dogovoreno da sledeće godine bude promovisana i u regionu u cilju afirmacije programa ustanova kulture, a na prvom mestu grada Valjeva.

„Analizirali smo realizaciju manifestacije, a iskoristili smo priliku i da razgovaramo o predlozima i sugestijama za sledeću godinu. Opšti zaključak je da je manifestacija bila uspešna i da je realizovano sve što je planirano. Gosti su poneli lepe utiske iz našeg grada. Među njima su bili i pisci iz Slovenije, kao i pesnikinja iz Podgorice. Bilo je poteškoća što se tiče vremenskih uslova i česte kiše koja je uslovila da pojedini programi budu održani u alternativnim prostorima, ali na vremenske prilike ne možemo uticati. Saradnja sa svim ustanovama kulture je bila dobra. „Tešnjarske večeri“ su ove godine bile raznovrsne, a ova manifestacija bi i trebalo takva da bude, jer je namenjena svim našim sugrađanima“, rekao je nakon sastanka Dejan Bogojević, član Gradskog veća zadužen za kulturu i član Organizacionog odbora mnifestacije.

„Poučeni iskustvom, razmišljamo i planiramo da promenimo koncept „Tešnjarskih večeri“ i to se pre svega odnosi na to da ne dolazi do poklapanja termina održavanja programa. Smatramo da svakom programu treba pokloniti pažnju, obezbediti odgovarajući termin, prostor i adekvanu promociju. Jedan od predloga je da ustanovimo „Valjevsko kulturno leto“, a da kao kruna svih tih dešavanja budu „Tešnjarske večeri“, ocenio je Bogojević.

Na sastanku je dogovoreno da ustanove kulture ubuduće pokažu više inicijative i blagovremeno predlože programe koji će biti realizovani u okviru ove manifestacije. Dogovoreno je da predlozi za programe 31. „Tešnjarskih večeri“ budu definisani nekoliko meseci pre početka manifestacije. Na sastanku je predloženo i to da sledeće godine u Organizacioni odbor ove manifestacije budu uključeni i ljudi iz javnog života, koji nisu direktno vezani za kulturu, ali koji će svojim predlozima, sugestijama i novim idejama doprineti kvalitetu manifestacije.

 

Odsek za informisanje i protokol

Grad Valjevo

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!